ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

agrotes2 (Αντιγραφή)Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους εμφανίστηκαν σήμερα οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας που άρχισαν να σκέφτονται να σφίξουν τον κλοιό γύρω από την κυβέρνηση με την κάθοδό τους στην Αθήνα για την πραγματοποίηση πανελλαδικού αγροτικού συλλαλητηρίου. 

Στη Νίκαια έγινε το απόγευμα γενική συνέλευση του μπλόκου, αφού προηγήθηκε σύσκεψη των εκπροσώπων από τα χωριά της περιοχής. Στη συσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

– Να γίνει νέο παλλαϊκό συλλαλητήριο στο μπλόκο της Νίκαιας την Κυριακή 16 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι. Καλούν σε μαζική συμμετοχή εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νεολαίους, ΕΒΕ, γυναίκες προκειμένου να εκφραστεί η λαϊκή αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα τους.

– Το μπλόκο της Νίκαιας προτείνει στα άλλα μπλόκα να γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα την Τετάρτη 19 Φλεβάρη. Το θέμα θα συζητηθεί για να ληφθεί απόφαση στην συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτικών μπλόκων που θα γίνει το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στις 2 το μ.μ. στην Λάρισα.

– Η γενική συνέλευση του μπλόκου της Νίκαιας αποφάσισε από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Φλεβάρη να ζητήσει από τους εμπορικούς συλλόγους της Θεσσαλίας να κλείσουν τα μαγαζιά τους σε ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης και από τα Εργατικά Κέντρα της Θεσσαλίας να κηρύξουν στάσεις εργασίας για τον ίδιο λόγο.

– Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αντιπροσωπεία του μπλόκου της Νίκαιας θα επισκεφτεί τον ΟΓΑ στην Αθήνα για να απαιτήσει να σφραγιστούν άμεσα όλα τα βιβλιάρια των ανασφάλιστων αγροτών.

– Η αντιπροσωπεία θα μεταβεί και στο υπουργείο Ενέργειας για να απαιτήσει την εφαρμογή της περυσινή απόφαση της κυβέρνησης για νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ για τους αγρότες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ