ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΤΣΑΛΕΝΤΖ ΤΡΟΦΥ ΤΟΥ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΑΝΤΜΠΩΛΣυνάντηση μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του προέδρου της Ομοσπονδίας Χάντμπολ Ελλάδος κ. Παντελή Χατζηιωάννου πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε να συζητηθούν θέματα που αφορούν την μεγάλη διοργάνωση του Τσάλεντζ Τρόφι

στο κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης το διάστημα 25-30 Μαρτίου 2014.

H πρωτεύουσα της Θεσσαλίας θα φιλοξενήσει για μία εβδομάδα 8 Εθνικές Ομάδες Γυναικών (Ελλάδα, Μολδαβία, Λετονία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Εσθονία, Ισραήλ, Αρμενία) και συνολικά περισσότερους από 300 ανθρώπους του χάντμπολ, αθλητές, προπονητές, διαιτητές, κριτές, παράγοντες, τεχνικά στελέχη, δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για το στάδιο των προετοιμασιών και τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει από την προηγούμενη συνάντηση. Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας στην διοργάνωση, η οποία πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία των προετοιμασιών της.

Σεμινάριο της ΕΑΠ/ΟΧΕ για πρώτη φορά στη Λάρισα

Παράλληλα η επιτροπή ανάπτυξης της ΟΧΕ πραγματοποίησε προγραμματισμένο σεμινάριο για καθηγητές φυσικής αγωγής α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Λάρισας, που ήταν το πρώτο για το χάντμπολ που έγινε στην Θεσσαλική πρωτεύουσα. Το παρακολούθησαν περισσότεροι από 250 καθηγητές, ενώ δίδαξαν στο θεωρητικό μέρος ο συντονιστής ανάπτυξης και Ομοσπονδιακός προπονητής Εφήβων Παναγιώτης Ιατρούδης και ο υπεύθυνος επιμόρφωσης της ΕΑΠ/ΟΧΕ Θόδωρος Τογανίδης, ενώ στο πρακτικό μέρος οι Περιφερειακοί Προπονητές Ανάπτυξης Κώστας Κότσιρας και Τάσος Χατζηπαρασίδης.

Στο σεμινάριο παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος της ΟΧΕ κ. Παντελής Χατζηιωάννου καθώς και η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ζιάκα Βασιλική ενώ προγραμματίστηκαν παρουσία όλων των φορέων, καθώς και του σχολικού συμβούλου Θεσσαλίας κ. Γιώργου Λαπούση και άλλες δράσεις με αφορμή την διοργάνωση του Τσάλεντζ Τρόφι.

Στις αρχές Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν σχολικοί αγώνες Δημοτικών σχολείων, ενώ κατά την διάρκεια των αγώνων των Εθνικών Ομάδων θα διεξαχθεί τουρνουάstreet handball στην κεντρική πλατεία της πόλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ