ΟΙ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ “GREEK FREAK NATION”

Θανάσης Αντετοκούνμπο Η ημιμάθεια είναι χειρότερη και πολλές φορές πιο επικίνδυνη από την αμάθεια. Γι’ αυτό και στην Ελλάδα, στη χώρα της… δημοκρατίας και της ημιμάθειας, δεν άργησε να δημιουργηθεί θέμα για τη μπλούζα που φόρεσε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο All Star Weekend…

Για την ακρίβεια υπήρξε ένα ρατσιστικό παραλήρημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή το “Greek Freak Nation”, που έγραφε το μπλουζάκι με το οποίο εμφανίστηκε στο All Star Game του NBDL.

Πιθανώς να έφριξαν αυτοί που χρησιμοποίησαν… μετάφραση google. Αν και αυτή δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα, το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο Θανάσης, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του διαφημίζουν και δεν δυσφημούν την Ελλάδα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ήταν τελείως διαφορετικό.

“Greek Freak” φωνάζουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο οι Αμερικάνοι θέλοντας να τονίσουν τα απίστευτα σωματικά του προσόντα (κάτι σαν “θαύμα της φύσης”). Ο Θανάσης ευχαρίστησε με αυτό το μπλουζάκι τον αδερφό του που τον βοήθησε στον διαγωνισμό καρφωμάτων του NBDL.

Και αν κάποιοι “κόλλησαν” στο Nation, είναι μια λέξη που στο ΝΒΑ τη χρησιμοποιούν οι αθλητές όταν αναφέρονται για τους φίλους των ομάδων.

Οπαδοί του ελληνικού θαύματος” σήμαινε το μήνυμα του Θανάση στενόμυαλοι. Ε, στενόμυαλοι!

sport.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com