ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΟΠΥΥ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΕΟΠΥΥΤο Εργατικό Ν. Λάρισας, φορείς της υγείας και συλλογικότητες πραγματοποίησαν σήμερα αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στην απόφαση της συγκυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, η οποία με τις οδηγίες της Ε.Ε, σφραγίζει τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ με βάση το νόμο για τη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που πρόσφατα ψήφισαν οι βουλευτές της,

ενώ παράλληλα βάζει σε διαθεσιμότητα και στη λεγόμενη κινητικότητα 8.000 γιατρούς και εργαζόμενους του Οργανισμού. Ομως η εμφάνιση πανώ του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του ΕΚΛ που εξέδωσε ανακοίνωση καταγγελία.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλλει την απροκάλυπτη προσπάθεια μιας ομάδας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, να καπηλευτεί την σημερινή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στον ΕΟΠΥΥ, εμφανιζόμενοι με κομματικό πανώ και φυλλάδια στην συγκέντρωση.

Φαίνεται ότι η πρεμούρα τους για να κερδίσουν εντυπώσεις και ψήφους, μπροστά στις εκλογές, τους οδηγεί να καταπατούν κάθε έννοια σεβασμού στην αυτοτέλεια του συνδικαλιστικού κινήματος και των αγώνων του, της οποία υποκριτικά δηλώνουν υπέρμαχοι. Το νέος ήθος φαίνεται ότι έρχεται από πολύ παλιά.

Οι συγκεντρώσεις του ΕΚΝΛ, είναι ανοιχτές σε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τις εκμεταλλευτεί για μικροκομματικά οφέλη.

Όποιος θέλει να κάνει πολιτικές παρεμβάσεις για να προβάλει τις απόψεις του είναι ελεύθερος να το κάνει, όχι όμως εκμεταλλευόμενος την προσπάθεια του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, να οργανώσει τους αγώνες των εργαζόμενων. Αυτό δεν θα το επιτρέψει σε κανέναν να καπηλεύεται την δράση του”.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Παράλληλα η διοίκηση του ΕΚΛ μετά την κινητοποίηση σε ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Η Επιχείρηση Ολικής Περικοπής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) σε πλήρη εξέλιξη και η προσπάθεια εμπορευματοποίησης ακόμα περισσότερο της ΠΦΥ που βάζει σε κίνδυνο τις ίδιες τις ζωές των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων.

Η διαδικασία παραλαβής και παράδοσης των δομών που διατάσσει η συγκυβέρνηση ώστε αυτές να τις παραδώσει, ανέξοδα, στις Υγειονομικές Περιφέρειες θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την ίδια τη περιουσία του λαού που κτίστηκε με τον ιδρώτα και τα χρήματα κυρίως των ασφαλισμένων του ΙΚΑ.

Για άλλη μια φορά λεηλατεί, προκειμένου να εφαρμόσει τις εντολές του κεφαλαίου και της Ευρωπαικής Ένωσης, τη περιουσία του Ελληνικού λαού που έκτισε με τόσες στερήσεις τα τελευταία εξήντα χρόνια.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας εκφράζει την αντίθεσή του σ’ αυτές τις διαδικασίες που οδηγούν στο κλείσιμο των μονάδων του ΕΟΠΥΥ και δεν νομιμοποιεί τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απόλυση του Επιστημονικού – Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού όπως αποφάσισε η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις ορέξεις ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ και των εμπόρων της υγείας.

Διεκδικεί σταθερά. Αποκλειστικά – δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας – πρόνοιας – πρόληψης. Να μη καταργηθεί καμία μονάδα υγείας, κανένα κέντρο υγείας. Όχι στη κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα. Καμιά απόλυση. Μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση και ικανοποιητικός μισθός. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικότητας στην υγεία.

Οι αγώνες των εργαζομένων, συνταξιούχων, φτωχών λαϊκών στρωμάτων είναι αυτοί που μπορούν να ανατρέψουν τέτοιες αντιλαϊκές πολιτικές”.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ