ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

καλογιαΑπό την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου η διάλυση της ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ  είναι γεγονός. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου σαν καλός μαθητής εκπλήρωσε ακόμη μια μνημονιακή υποχρέωση. Νομοθέτησε το κλείσιμο των Πολυιατρείων του ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ.

Κατάργησε τον ΕΟΠΥΥ και έθεσε σε διαθεσιμότητα 8.500 εργαζόμενους ( ιατρούς και υγειονομικούς ) . Πιάνει έτσι τον στόχο για διαθεσιμότητες – απολύσεις και ταυτόχρονα στερεί από τους εργαζόμενους , τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα από τα πιο φτωχά στρώματα της κοινωνίας ,το δικαίωμα στην δωρεάν δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας .

Ο «νέος ΕΟΠΥΥ» θα είναι αποκλειστικά «αγοραστής» υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα και θα δώσει κάποιον αριθμό δωρεάν επισκέψεων σε ιδιώτες γιατρούς. Όλοι γνωρίζουν πόσο γρήγορα τελειώνουν οι δωρεάν επισκέψεις . Η μετακύλιση του κόστους της ιατροφαρμακευτικής φροντίδας στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων είναι γεγονός !

Οι νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές ιδιαίτερα στον κρίσιμο και ευαίσθητο χώρο της υγείας δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές . Οφείλουμε να αντιδράσουμε και όλοι μαζί , οι τοπικές κοινωνίες , οι εργαζόμενοι στην υγεία , τα σωματεία των εργαζομένων και των συνταξιούχων , το Εργατικό κέντρο , ο κάθε πολίτης ξεχωριστά να αντιπαλέψουμε αυτές τις ανάλγητες πολιτικές .

Απαιτούμε να παραμείνουν ανοιχτές όλες οι δημόσιες δομές Π.Φ.Υγείας .

Απαιτούμε ΔΩΡΕΑΝ Π.Φ.Υγείας για ΟΛΟΥΣ τους συμπολίτες μας , ασφαλισμένους , συνταξιούχους , ανασφάλιστους .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ