ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΩΣ ΥΣΤΑΤΗ ΕΛΠΙΔΑ!

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μάριος Ξηρομερίτης 
Χειρουργός Ουρολόγος
Δημοτική ανεξάρτητη κίνηση Νέ@ Λάρισα

xiromerΓια ποιους λόγους άραγε το πολιτικό μας σύστημα δεν επιθυμεί και δεν προσπαθεί για να σωθεί η χώρα μας από την χρεωκοπία ακόμη και σε τοπικό επίπεδο:
Kαταρχήν όλοι τους έχουν εξασφαλίσει την επαγγελματική τους πολιτική καριέρα και σύνταξη με την οποία μπορούνε να ζούνε πλουσιοπάροχα!
Οι περισσότεροι έχουν εξασφαλίσει εφόσον γνωρίζουν τη ρότα που έχουν χαράξει ως πολιτικό σύστημα και είτε έχουν βγάλει τα ευρώ τους στο εξωτερικό είτε τα έχουν μετατρέψει σε χρυσό!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το πόθεν έσχες έχει καταντήσει μια γραφειοκρατική διαδικασία και δεν περιλαμβάνει πλήρη αποκάλυψη στοιχείων Ελλάδας και εξωτερικού του συνόλου της οικογενείας!
Άλλωστε τόσα χρόνια κακοδιοίκησης και ρεμούλας δεν κρύβονται και είναι γνωστό πλέον της πάση ότι το παρών πολιτικό σύστημα είναι το πλέον παρηκμασμένο και διεφθαρμένο!
Οι περιουσίες πολλών όχι μάλιστα δεν κρύβονται αλλά πολλές φορές λόγο επιδιξιομανίας ή ματαιοδοξίας αποτελούν αντικείμενο προβολής και πρόκλησης για το λαό που δοκιμάζεται και υποφέρει.
Ότι καταφέρανε γενιές επί γενιών με κόπο και στέρηση βλέπουμε να τα έχουν καταφέρει «ξεκούραστα» άνθρωποι με λίγα χρόνια στη διοίκηση ως αιρετοί άρχοντες !Δεν είναι καθόλου τυχαίο τα σκάνδαλα και οι μίζες που αποκαλύπτονται καθημερινά και προκαλούν την οργή και αγανάκτηση του λαού μας !

Η ανικανότητα στην διοίκηση συνδυάζεται όχι τυχαία , με μια εσκεμμένη άρνηση για οποιαδήποτε μεταρρύθμιση και αυτό διαφαίνεται από το γεγονός ότι οι δανειστές επιμένουν όχι στις περικοπές αλλά στις ιδιωτικοποιήσεις , στην διαφάνεια και στην μείωση ενός κράτους από οργανισμούς φαντάσματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι πολιτικοί μας στο σύνολό τους μένουν άπρακτοι και στωικοί!!

Δεν είναι τυχαίο ότι εξευτελίζονται διεθνώς και καθημερινά και αντί να διοικούν και να αποφασίζουν πριν από την τρόικα ,προτιμούν να κάνουν ζημιά ακόμη και σήμερα στη χώρα και να αναμένουν τον κάθε Ευρωπαίο να τους τραβά τα αυτιά εκ των υστέρων ! Το ίδιο σκηνικό και σε τοπικό επίπεδο όπου όλοι κρύβονται πίσω από την υστέρηση των πόρων του κράτους !Ένα γαϊτανάκι χωρίς τέλος και με αποδέκτη τον πολίτη που τον οδηγούν αυτοί οι ίδιοι στα συσσίτια και στα κοινωνικά παντοπωλεία!

Γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να έρθουν σε ρήξη με τους πελάτες-ψηφοφόρους γιατί τότε θα έρθουν στην επιφάνεια και άλλα φαινόμενα καθημερινά όπως ο χρηματισμός βουλευτών-υπουργών ή ακόμη και τοπικών αρχόντων για μια θέση στον ήλιο .

Kαμιά Τρόικα δεν ζήτησε περικοπές και μειώσεις συντάξεων αλλά επιμένανε σε ένα πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που όπως διαφαίνεται οι πολιτικοί αυτής της χώρας δεν μπορούν να υλοποιήσουν!

Δυστυχώς ο Ελληνικός λαός πληρώνει την αναποτελεσματικότητα ανθρώπων που δεν έχουν κωλύσει ένσημα!

Οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση έρχονται και για πρώτη φορά ας ψηφίσουμε με γνώμονα όχι τα κόμματα αλλά τους ικανούς ανθρώπους σε όποιο χώρο και αν ανήκουν!!
Ας αφοπλίσουμε τους άεργους και επαγγελματίες πολιτικούς και ας αναδείξουμε πολίτες πετυχημένους ,ψημένους στη δουλειά και γνώστες της πραγματικής οικονομικής διοίκησης ,που την έχουν εφαρμόσει στη δουλειά τους και στο διαβίου αγώνα τους .
Ούτως ή άλλως το σύστημα έπρεπε να έχει πλαφόν δύο τετραετίες εκλογής και όχι να επιτρέπει την αναπαραγωγή των πολιτικών με αποκλειστική καριέρα την πολιτική , ως επαγγελματίες .
Επαγγελματίες που όπως αποδείξανε τα τελευταία χρόνια προσφέρανε κακές υπηρεσίες στη Πατρίδα και το λαό!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ