ΓΡΙΠΗ Η1Ν1: 43 ΝΕΚΡΟΙ – ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ

γριπηΤους 43 έφτασαν οι νεκροί από την εξάπλωση της γρίπης Η1Ν1 στην Ελλάδα, ενώ 61 άνθρωποι νοσηλεύονταν σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των κρατικών και ιδιωτικών νοσοκομείων, ανεβάζοντας τον αριθμό όσων έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ στους 156 συνολικά…

Τα 10 νέα περιστατικά ανθρώπων που παρουσίασαν επιπλοκές και βαριά συμπτώματα γρίπης και κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή τους σε ΜΕΘ, μόλις σε ένα 24ωρο, αποδεικνύουν την επικινδυνότητα του ιού.

Οι ειδικοί επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τονίζουν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, έστω και τώρα, ανθρώπων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (υπερήλικες, χρονίως πάσχοντες, παχύσαρκοι κ.ά.), καθώς όπως έχει αποδειχθεί τα θανατηφόρα κρούσματα και οι εισαγωγές σε ΜΕΘ, αφορούν κυρίως ανθρώπους που στην πλειονότητά τους δεν είχαν εμβολιαστεί.

Τα εμβόλια έχουν εξαντληθεί από τα ράφια των φαρμακείων, υπάρχουν όμως ακόμα παρτίδες στα δημόσια νοσοκομεία και στις διευθύνσεις Υγείας των Περιφερειών με την κυβέρνηση να αναζητά τρόπους για να τα διαθέσει.

Επίσης, οι ειδικοί συμβουλεύουν τις ίδιες ομάδες ασθενών να λάβουν αντιική αγωγή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων, αλλά και στην τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής όπως το καλό πλύσιμο των χεριών.

Όπως φαίνεται από τις αναλύσεις, ο βασικός ύποπτος είναι ο ιός Η1Ν1, εξαιτίας του οποίου το 2009 σήμανε υγειονομικός συναγερμός για την επιδημία που προκάλεσε. Είναι ενδεικτικό ότι το 86,7% των πολιτών που ασθένησαν βαριά είχαν μολυνθεί από τον συγκεκριμένο ιό.

econews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ