ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΧΗΜΣε συνεργασία και υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών & Επιχειρήσεων-ΣΘΕΒ, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση στην πόλη της Λάρισας  την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

στις 14.00 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΘΕΒ με θέμα: “Πρόγραμμα READ – Η αξιοποίηση των Δελτίων Δεδομένων Ασφαλείας (SDS) για την  ασφαλή χρήση των χημικών προϊόντων”

Απευθύνεται σε στελέχη των επιχειρήσεων που παράγουν ή διακινούν  χημικά προϊόντα (χρώματα, βερνίκια, ασφαλτικά, καθαριστικά κλπ), σε νέους επιστήμονες Χημικούς και Χημικούς Μηχανικούς  καθώς και σε εκπροσώπους  επαγγελματικών  Ενώσεων (οικοδόμων, ελαιοχρωματιστών, καθαριστηρίων κλπ).  Στη διάρκεια της εσπερίδας θα πραγματοποιηθεί δωρεάν το εκπαιδευτικό σεμινάριο «ΔΕΛΤΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ 453/2010»  και θα παρουσιασθεί ο  οδηγός για την σωστή σύνταξη των ΔΔΑ.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην πληροφόρηση του  επαγγελματία ώστε  μετά την αγορά και πριν την εφαρμογή ενός  προϊόντος να μπορεί με τη χρήση διαθέσιμων ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας (κινητά τηλέφωνα, tablets, laptops κλπ) μέσω του διαδικτύου να λάβει όπου και αν βρίσκεται  τις Κάρτες Ασφαλούς Εργασίας αλλά και τα Δελτία Δεδομένων Ασφαλείας, όχι μόνο στην ελληνική γλώσσα αλλά και στα σερβικά, αλβανικά και βουλγαρικά για να έχουν πρόσβαση ακόμη και οι οικονομικοί μετανάστες.

Παράλληλα οι εταιρείες που συμμετέχουν, έχουν τη δυνατότητα να συμπεριλάβουν στο υλικό του διαδικτύου τυχόν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του προϊόντος, όπως πιστοποίηση με το οικολογικό σήμα, το αποτύπωμα του άνθρακα κλπ.

Για ενημέρωση και δήλωση συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.haci.gr. Για περισσότερες πληροφορίες  ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Γενικό Διευθυντή του ΣΕΧΒ, κ. Πάνο Σκαρλάτο  Tηλέφωνο Επικοινωνίας:210-9213259, 6932-610526.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από το πρόγραμμα LIFE+

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ