ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ιατ1 (Αντιγραφή)Μαθητές της Γ’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Βόλου & του 6ου ΓΕΛ Λάρισας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Τμήμα Ιατρικής στις 13 Φεβρουαρίου 2014. Τους μαθητές υποδέχτηκε στη Βιβλιοθήκη η Υπεύθυνη Εξωστρέφειας του Τμήματος Ιατρικής, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κυτταρικής Φυσιολογίας, κ. Ε. Παρασκευά.

Αρχικά έγινε μία σύντομη παρουσίαση του Τμήματος και του περιεχομένου των προπτυχιακών σπουδών σε μία σύγχρονη Ιατρική Σχολή.

Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης, όπου υποστηρίζεται και προωθείται το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του Ιδρύματος με μία συνεχώς αναπτυσσόμενη συλλογή ποικίλων πληροφοριακών υλικών (μονογραφίες, περιοδικές εκδόσεις, αρχειακό και μουσειακό υλικό).

ιατ2 (Αντιγραφή)Ακολούθησε επίσκεψη στους χώρους του Εργαστηρίου Βιολογίας, όπου οι μαθητές  πραγματοποίησαν τυποποίηση ομάδων αίματος με την χρήση μονοκλωνικών αντισωμάτων, παρατήρησαν μεταφασικά χρωμοσώματα σε οπτικό μικροσκόπιο και ενημερώθηκαν αναλυτικά για την ανάλυση του καρυότυπου και συζήτησαν αναλυτικά την τεχνική και τις εφαρμογές της PCR στη διάγνωση γενετικών ασθενειών.

Επίσης ξεναγήθηκαν στους χώρους εργαστηριακής εκπαίδευσης των α/ετών και β/ετών φοιτητών της ιατρικής στο Εργαστήριο Βιοχημείας και έγινε επίδειξη των χώρων ερευνητικής δραστηριότητας κυτταροκαλλιεργειών, με επίδειξη των αντίστοιχων οργάνων και των οργάνων οπτικής απεικόνισης.

Ακολούθησε η ξενάγηση στο εργαστήριο Φυσιολογίας, όπου ενημερώθηκαν για τις ερευνητικές κατευθύνσεις του εργαστηρίου και τον τρόπο εκπαίδευσης των φοιτητών στο μάθημα Φυσιολογίας, και έγινε επίδειξη μιας αντιπροσωπευτικής εργαστηριακής άσκησης.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με το εργαστήριο Ανατομίας, όπου οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δουν το χώρο πλαστικών προπλασμάτων και το χώρο του ανατομείου, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η συλλογή εικόνων μικροσκοπικής ανατομίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ