“ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ” ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Διακήρυξη της Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας Κοινής Δράσης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του δήμου

ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΚΙΛΕΛΕΡΕίμαστε οι ενεργοί πολίτες των χωριών του Δήμου Κιλελέρ, που συγκροτούμε τη Δημοτική μας κίνηση σε μια ιδιαίτερη συγκυρία για τον τόπο μας, αλλά και για τη χώρα. Την τραγικότητα της κατάστασης που βιώνουμε, την συνθέτουν από την μία η μνημονιακή κυβερνητική πολιτική, και από την άλλη η διάλυση της αυτοδιοίκησης.

Είναι μια δραματική πραγματικότητα χωρίς προηγούμενο, αλλά και χωρίς τέλος. Το τέλος αυτό, αλλά και την νέα αρχή, καλούμαστε σήμερα όλοι εμείς να τα αποφασίσουμε και να τα πραγματοποιήσουμε με τη συλλογική δράση μας, για την  ανατροπή σε τοπικό, αλλά και κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Ο «Καλλικράτης», που παρουσιάστηκε ως μεγάλη μεταρρύθμιση και εγγυητής της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, οδήγησε την Αυτοδιοίκηση στη σημερινή παρακμιακή εικόνα. Στην πραγματικότητα, ήταν μια αντιδημοκρατική, συγκεντρωτική αντιμεταρρύθμιση. Στην ουσία, ήταν η πρώτη μνημονιακή εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων κατευθύνσεων, για απολύσεις και λιγότερο κράτος. Τρία χρόνια μετά, όλοι οι Δήμοι – όπως και ο Δήμος μας – κυριολεκτικά, αφανίζονται και απογυμνώνονται από υπηρεσίες και υποδομές.

Όταν λοιπόν τη ζωή μας και την ψυχή μας την ισοπεδώνουν ηθικά, κοινωνικά, οικονομικά, τότε η Συμμετοχή είναι υπόθεση ζωής. Προοδευτικό και ανατρεπτικό είναι ό,τι ενώνει και εμπνέει.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ μας πάει :

 Κόντρα στη  διάλυση της αυτοδιοίκησης.

 Κόντρα στην οικονομική ισοπέδωση της υπαίθρου.

 Κόντρα στις μπουλντόζες του ΔΝΤ και της ΤΡΟΪΚΑΣ, όπου με Έλληνες χειριστές καίνε, κατεδαφίζουν και ισοπεδώνουν.

 Κόντρα στη λογική της απαξίωσης της αγροτικής παραγωγής και της ερημοποίησης της υπαίθρου, στο όνομα της παγκοσμιοποίησης και του κυνικού ρεαλισμού των αγορών.

 Κόντρα στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος, της ποιότητας της ζωής στο χωριό και Κόντρα σ΄ αυτούς που ευθύνονται για την αλλαγή του τοπίου  στην ύπαιθρο, με τη δραματική μείωση του εισοδήματος του αγροτικού πληθυσμού.

 Κόντρα στην κατάργηση του λαϊκού & δημοκρατικού θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  Α΄ βαθμού,  την οποία η κεντρική εξουσία την αντικαθιστά με διοικητικά κέντρα, χωρίς πόρους και υποστηρικτικές δομές.

 Κόντρα στους δημαρχοκεντρικούς υδροκέφαλους Δήμους, που δημιούργησε ο «Καλλικράτης» – τέρατα της απραξίας και της ακινησίας, αποξενωμένους και απομακρυσμένους από το λαό και τα  χωριά μας.

 Πάμε κόντρα και διεκδικούμε μια αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα στα τοπικά θέματα, που ο πολίτης θα έχει πρόσβαση σε λύσεις χωρίς γραφειοκρατικές και πολυδαίδαλες διαδικασίες.

 Κόντρα στους ‘’φωτισμένους’’ και σταλμένους από το ‘’Θεό’’ και την ιστορία, που θέλουν να διαχειρίζονται μόνιμα τις κοινές υποθέσεις.

 Κόντρα στην αντίληψη ότι «όλοι το ίδιο είναι» , «όλοι φταίμε», και ότι «αυτοί είναι ανίκητοι».

 Κόντρα στο λάθος και το άδικο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 Ένα Δήμο λαϊκό – συμμετοχικό, κοινωνικό, οικονομικά αυτοδύναμο.

 Ένα Δήμο σύγχρονο,  καινοτόμο, ορθολογικό, οικολογικό, ευέλικτο, αποτελεσματικό και συνάμα ανθρώπινο.

 Ένα Δήμο που θα προηγείται η κοινωνία έναντι της αγοράς και όχι η αγορά έναντι της κοινωνίας.

 Διεκδικούμε την ανακυττάρωση της αυτοδιοίκησης, με συμμέτοχους όλους εμάς που ζούμε στο χωριό και πονάμε τον τόπο μας,  που απαιτούμε την τοπική ανάπτυξη, χωρίς τη δήθεν φροντίδα των κάθε λογής μεταρρυθμιστών και εκσυγχρονιστών.

 Διεκδικούμε μια αυτοδιοίκηση, που να ασκεί πραγματική τοπική διοίκηση, κόντρα στη κεντρική εξουσία. Ο στόχος μας υπηρετεί πρώτα απ’ όλα την επιβίωση της Αυτοδιοίκησης και την θεμελίωση της σε νέες βάσεις. Δεν επιδιώκουμε τον εξωραϊσμό, αλλά την ανατροπή της βάρβαρης κυρίαρχης πολιτικής με αντιμνημονιακά, ριζοσπαστικά, δημοκρατικά, οικολογικά και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά, με αιχμή την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και του Καλλικράτη.

 Διεκδικούμε τη Διοίκηση του Δήμου που θα είναι στον αντίποδα, της σημερινής Δημοτικής Αρχής που εφαρμόζει πιστά τους νόμους των Μνημονίων.

Το αυτοδιοικητικό μας πρόγραμμά αποτελεί τον άξονα για πλατιά εκλογική συνεργασία, η οποία δεν μπορεί να αφορά ούτε φθαρμένα κόμματα, ούτε αναξιόπιστα πρόσωπα, ούτε μνημονιακές πολιτικές ούτε βέβαια και τους υποστηρικτές τους.

Είμαστε απέναντι σε ευκαιριακές συμμαχίες και σχήματα που χτίζονται με δήθεν ανεξάρτητους, ενώ είναι γνωστό ότι είναι ταυτισμένοι με τις μνημονιακές πολιτικές επιλογές από τη μία και το δημοτικό κατεστημένο από την άλλη, έχοντας χρηματίσει διαχειριστές εξουσίας και διοίκησης στις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους δημότες, που μάχονται να κρατήσουν όρθια τα χωριά μας. Αυτούς που ενδιαφέρονται για τη διατήρηση της φυσιογνωμίας και της ταυτότητας του τόπου,  αναδεικνύοντας τα τοπικά χαρακτηριστικά, τα τοπικά προϊόντα, την πολιτιστική κληρονομιά και την παράδοση και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Κόντρα στο μοντέλο της αλλοτριωμένης  και  βιομηχανοποιημένης ισοπεδωτικής αντίληψης όπου εξαφανίζει κάθε ιδιοτυπία και διαφορετικότητα.

Απευθυνόμαστε επίσης στους άνεργους και τους νεολαίους και λέμε:

• Μην παρακαλάς

• Διεκδίκησε

• Μη πνίγεις άλλο το θυμό σου.

• Διάλεξε ζωή , όχι επιβίωση!

ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ!

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Η συντονιστική επιτροπή της αυτοδιοικητικής πρωτοβουλίας «ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ» του δήμου Κιλελέρ είναι:

Ζιώγα Ρίτα (επικεφαλής συντονιστικής)   (Νίκαια)

Μακατού Κρυσταλλία (Πλατύκαμπος)

Μακατός Βασίλης (Πλατύκαμπος)

Ζαχαρούλης Παναγιώτης (Πλατύκαμπος)

Λαχανάς Χρήστος (Γαλήνη)

Παπαδόπουλος Αβραάμ (Ομορφοχώρι)

Παπαδόπουλος Νίκος (Ομορφοχώρι)

Παπακωνσταντίνου Μυρτώ (Νίκαια)

Μακρή Νίκη (Νίκαια)

Καρπάθιος Μιχάλης (Νίκαια)

Μπουρντέλας Λεωνίδας (Μελισσοχώρι)

Γούσης Στέλιος (Ν.Περιβόλι)

Νικολαϊδης Γιώργος (Χάλκη)

Καταραχιάς Βασίλης (Αγ.Ανάργυροι)

Μπαλκούλης Γιώργος (Αγ.Ανάργυροι)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ