ΒΙΕΝΝΗ: Η ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΔΙΕΘΝΩΣ

Η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα για το 2014 αναδείχθηκε εκ νέου η Βιέννη, για τέταρτη φορά τα τελευταία χρόνια, κατακτώντας ξανά την πρώτη θέση στον κατάλογο των 223 μητροπόλεων του κόσμου,…

που αξιολογεί σε μεγάλη της έρευνα σε ετήσια βάση, η γνωστή διεθνής εταιρεία συμβούλων Mercer, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

Δεύτερη στην κατάταξη μετά τη Βιέννη έρχεται η Ζυρίχη, ακολουθούμενη από το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, το Μόναχο της Γερμανίας και το Βανκούβερ του Καναδά, που είναι η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στη Βόρεια Αμερική, ενώ τελευταία στην κατάταξη των 223 πόλεων του κόσμου που αξιολογήθηκαν είναι η Βαγδάτη.

Η Σιγκαπούρη, η οποία καταλαμβάνει την 25 η θέση στον κατάλογο, εμφανίζεται ως η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής μεταξύ των ασιατικών μητροπόλεων, ενώ το Ντουμπάι (στην 73 η θέση) κατέχει την πρώτη θέση στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική.

Στην αξιολόγηση των ευρωπαϊκών πόλεων, μετά τη Βιέννη, τη Ζυρίχη και το Μόναχο, βρίσκονται οι δύο γερμανικές πόλεις Ντίσελντορφ και Φρανκφούρτη, ενώ τη χαμηλότερη ποιότητα ζωής στην Ευρώπη φέρεται να έχει η πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα, που βρίσκεται στην 191 η θέση του καταλόγου.

Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων από τους συνεργάτες της διεθνούς εταιρείας Mercer,χρησιμοποιούνται συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια που αφορούν μεταξύ άλλων πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνιακά μέσα καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Την τελευταία δεκαετία η Βιέννη έχει ανακηρυχθεί πέντε φορές «Πρωτεύουσα των συνεδρίων», καθώς είχε βρεθεί στην κορυφή του καταλόγου της διεθνούς στατιστικής, φιλοξενώντας κάθε χρόνο πάνω από 150 συνέδρια.

http://news.in.gr/

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com