ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΟΙ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Δήλωση του Ντίνου Διαμάντου προέδρου ΤΕΕ Κεντρ. & Δυτ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

diamaΝέα προκλητική απόπειρα του προέδρου του ΔΣ ΕΤΑΑ, που επιχειρεί αιφνιδιαστικά και απροκάλυπτα να επιβάλει τις νέες εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, που έχουν θεσμοθετηθεί με τους μνημονιακούς Νόμους της περιόδου 2011-2013,

εις βάρος του άγρια δοκιμαζόμενου από την κρίση και την ανεργία τεχνικού επιστημονικού κόσμου.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ ΕΤΑΑ, την Πέμπτη 20/2,  τίθεται ως θέμα  της ημερήσιας διάταξης- παρόλο που η σχετική εισήγηση της ΔΕ Κλάδου Μηχανικών εμμένει στην απόφαση των παλαιών εισφορών- και εισηγείται τη μαζική αποστολή από τις επόμενες ημέρες,  μέσω ταχυδρομείου  αλλά και  διαδικτύου,  περίπου 80.000 ειδοποιητηρίων σε ασφαλισμένους του κλάδου Μηχανικών και ΕΔΕ του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν με τις παλαιές εισφορές.

Το TEE καλεί τους διπλωματούχους Μηχανικούς να αντιδράσουν δυναμικά και να ακυρώσουν στην πράξη τη νέα προκλητική αυτή προσπάθεια που αφενός καταβαραθρώνει τον Έλληνα επιστήμονα μηχανικό αφετέρου, καταδικάζει σε ολικό αφανισμό και κλείσιμο τον ασφαλιστικό φορέα των μηχανικών.

Οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη που μπορεί να προκύψει είτε ως κατά πλειοψηφία απόφαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ είτε ως άσκηση των υπερεξουσιών του κυβερνητικού Επιτρόπου θα επιβεβαιώσει τις επανειλημμένες προθέσεις του προέδρου του ΔΣ του ΕΤΑΑ παρά τις αντίθετες εξαγγελίες ακόμη και του υπουργού Εργασίας, κ. Βρούτση, πριν λίγους μήνες.

Το ΔΣ ΕΤΑΑ οφείλει να επιδείξει προσήλωση στη νομιμότητα και να σεβαστεί την ουσία της απόφασης του ΣτΕ, που έκρινε  επί της αίτησης αναστολής του ΤΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη ακριβώς την απόφαση του ΔΣ ΕΤΑΑ, που έχει ήδη αναστείλει την  επιβολή των αυξήσεων,  μέχρι την τελική απόφαση του ΣτΕ, επί της προσφυγής του ΤΕΕ.

Το ΤΕΕ καλεί τους διπλωματούχους μηχανικούς στην πρώτη γραμμή της κινητοποίησης και του διεκδικητικού αγώνα για τα μεγάλα ανοιχτά θέματα στο ασφαλιστικό των μηχανικών. Οι αγώνες του ΤΕΕ σε κοινό μέτωπο με τους συλλόγους και τις συλλογικότητες των μηχανικών αλλά και το σύνολο των επιστημονικών φορέων έχουν φέρει καρπούς και συνεχίζονται  μέχρι την τελική δικαίωση.

Ζητάμε να μην επιβληθεί καμία αύξηση και ούτε ένα ειδοποιητήριο πληρωμής εισφορών να μην αποσταλεί από το ΕΤΑΑ στους διπλωματούχους μηχανικούς ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ/Κλάδου Μηχανικών  πριν αποφασίσει  οριστικά το ΣτΕ επί της προσφυγής του ΤΕΕ.

Ζητάμε να ισχύουν οι παλιές ασφαλιστικές εισφορές και στους δημόσιους υπαλλήλους μηχανικούς.

Ζητάμε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ζητάμε να σταματήσει η ληστρική τοκογλυφική προσαύξηση σε καθυστερούμενες εισφορές.

Ζητάμε να σταματήσει ο μνημονιακός κατήφορος των κατασχέσεων που είναι προ των πυλών για τους Έλληνες μηχανικούς, με τη μετάβαση των οφειλόμενων ληξιπρόθεσμων εισφορών στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ζητάμε το αυτονόητο από κάθε εξωτερικό επιδρομέα της ζωής μας και της αξιοπρέπειάς μας και από κάθε εσωτερικό εντολοδόχο που αβίαστα εκτελεί αποστολή: να γίνει σεβαστό το Σύνταγμα και η Εθνική μας υπόσταση.     Σ’ αυτά, εμπεριέχεται η κοινωνική και Επιστημονική παρουσία των Ελλήνων μηχανικών.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με προσήλωση στο δίκαιο και τη συνταγματική νομιμότητα, στην ισοπέδωσή μας ενάντια σε όσους συνεχίζουν την πολιτική στοχοποίησης των Μηχανικών, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές συμβάσεις και αρχές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ