ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ Η ΕΤΕΚΑ – ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΑΝΟΣ

Ο Πρόεδρος του ομίλου πετρελαιοειδών “ΕΤΕΚΑ” και Πρόεδρος της ομάδας του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων την οποία έρευνα απο χθες η Ασφάλεια Αττικής…

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 16 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος και υπάλληλοι της εταιρείας, όπως επίσης και δύο υπάλληλοι υπουργείου. Οι προσαγωγές για την υπόθεση έχουν ξεπεράσει τις 30, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με επίκεντρο, κυρίως, τη δυτική Αττική.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, νομιμοποίηση εσόδων απο εγκληματική δραστηριότητα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας. Μεταξύ των εμπλεκομένων είναι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων και στελέχη εταιριών διακίνησης πετρελαίου.

Η ΕΤΕΚΑ ιδρύθηκε το 1983 και την ίδια χρονιά εξαγόρασε τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών της ΕΛΒΥΝ στο Πέραμα. Σήμερα διαθέτει 270 πρατήρια καυσίμων στην Ελλάδα.

Ικανοποίηση της ΟΒΕ για την εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίας 

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίας και παραβατικότητας στην αγορά καυσίμων.

Κατά την ΟΒΕ, το περιστατικό επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τις καταγγελίες των πρατηριούχων ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων γνωρίζει νέες ημέρες δόξας. Θεωρεί, δε, ότι αν απομονωθούν αυτά τα φαινόμενα η πλειονότητα των πρατηριούχων θα χαίρουν της εκτίμησης των καταναλωτών.

Οι βενζινοπώλες τονίζουν ότι οι συνέπειες του λαθρεμπορίου/ παραεμπορίου δεν αφορούν μόνο τα δημόσια έσοδα αλλά πολλούς τομείς.

Με αφορμή την απεργία των εργαζομένων στα Διυλιστήρια, η ΟΒΕ ενημερώνει τους καταναλωτές ότι με την κάθετη μείωση της κατανάλωσης που επικρατεί δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού. Καύσιμα υπάρχουν στα πρατήρια και δεν χρειάζεται να τρέχουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους δημιουργώντας καταστάσεις πανικού.

kathimerini.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com