ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΣΤΟΥΣ 45 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Την ώρα που ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης αυξάνεται, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 45, το Υπουργείο Υγείας και οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού…

Οδηγίες για απολύμανση των χώρων, επιφανειών και αντικειμένων, καθώς και οδηγίες περιβαλλοντικής και ατομικής υγιεινής στέλνει στους παιδικούς σταθμούς όλης της χώρας, το Υπουργείο Υγείας, με αφορμή την επικίνδυνη επέλαση της γρίπης που εκτός από τους ανθρώπους που υπέκυψαν, έχει οδηγήσει και στις μονάδες εντατικής θεραπείας ακόμη 156 ασθενείς.

Η Υφυπουργός Υγείας, κα Ζέττα Μ. Μακρή, υπέγραψε σήμερα νέα εγκύκλιο με θέμα «Κανόνες υγιεινήςgripi4 για την πρόληψη μετάδοσης λοιμώξεων στους χώρους των βρεφικών, βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών, δημόσιων και ιδιωτικών», με σκοπό τη λήψη και εφαρμογή μέτρων για την προστασία της υγείας του ευαίσθητου πληθυσμού των νηπίων, δεδομένου ότι η συνάθροιση των παιδιών στο χώρο του παιδικού σταθμού μπορεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες μετάδοσης λοιμώξεων.

Στις οδηγίες αυτές περιλαμβάνονται και οδηγίες για την προετοιμασία και των χειρισμό των τροφίμων, τα οποία σερβίρονται στα νήπια.

Τυπικά Συμπτώματα της γρίπης Η1Ν1

Ξαφνικός πυρετός (38C ή και παραπάνω) και ξαφνικός βήχας

Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

1. Κόπωση και ρίγη

2. Πονοκέφαλο, πονόλαιμο, καταρροή και φτέρνισμα

3. Στομαχικές διαταραχές, απώλεια της όρεξης, διάρροια

4. Πόνος στους μυς, στα άκρα ή πόνος στις αρθρώσεις

invitromagazine.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ