ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

agrotes2 (Αντιγραφή)Χιλιάδες αγρότες από όλη τη χώρα αναμένεται να κατακλύσουν σήμερα το κέντρο της Αθήνας στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Τα μηνύματα συμμετοχής στο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία Βάθη κάνουν λόγο για μια ογκώδη διαδήλωση.

Αγρότες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, από Έβρο, Καβάλα, Σέρρες, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Χαλκιδική και την Ανατολική Θεσσαλονίκη, αλλά και την Κοζάνη (μπλόκο γέφυρας Σερβίων) θα δώσουν το «παρών».

Ιδιαίτερα μαζική και μαχητική αναμένεται η συμμετοχή των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας, που αποτελείται από αγρότες που συμμετέχουν από όλη την Θεσσαλία. Περισσότερα από 25 λεωφορεία ξεκίνησαν από διάφορα σημεία της Θεσσαλίας και κατευθύνονται στην Αθήνα, ενώ και πολλοί Θεσσαλοί αγρότες πηγαίνουν στο συλλαλητήριο με τα δικα΄τους αυτοκίνητα.

Παράλληλα σύμφωνα με δημοσίευμα του 902.gr η εικόνα από την υπόλοιπη χώρα έχει ως εξής:

Οι αγρότες της Πελοποννήσου, από τα μπλόκα που συμμετείχαν μαζικά και στην κινητοποίηση της περασμένης Κυριακής στα διόδια του Ισθμού στην Κόρινθο, γεγονός που έδωσε μεγάλη ώθηση στον αγώνα τους, θα μεταβούν στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τους, από τα μηνύματα που λαμβάνουν η συμμετοχή θα είναι μεγάλη, ενώ στο μπλόκο στο Ανυφί θα γίνει μεγάλο γλέντι την Τσικνοπέμπτη.

Οι αγρότες της Στερεάς οργανώνουν την αγωνιστική τους μετάβαση, ενώ στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και αγρότες κυρίως από τη Βορειοκεντρική Εύβοια.

Ιδιαίτερα μαζική αναμένεται να είναι και η συμμετοχή των αγροτών από τα μπλόκα της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας (Πρέβεζα, Αγρίνιο, Θεσπρωτία), καθώς πέρα από τα γνωστά μπλόκα θα συμμετάσχουν και αγρότες της Άρτας με απόφαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Από την Κρήτη αγρότες και κτηνοτρόφοι από Χανιά και Ηράκλειο θα φθάσουν στην Αθήνα με το πλοίο της γραμμής.

Κάλεσμα συμμετοχής στο παναγροτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης απευθύνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους να συγκεντρωθούν στη 1 μ.μ. στην Ομόνοια και από κει να κατευθυνθούν στη συγκέντρωση των αγροτών, στην πλατεία Βάθη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ