ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

KALOG1Από τη Γιάννουλη, ξεκίνησε και τυπικά την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων της «συμπαράταξης των τριών» κ. Απόστολος Καλογιάννης. Αρχικά επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ, όπου απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους αναφέρθηκε στο πρωτόγνωρο και ιστορικό εγχείρημα της συμπαράταξης

των δημοτικών κινήσεων (Λαρισαίων Πόλις, Ενωτική Πρωτοβουλία, Πράσινη Πόλη), εκφράζοντας  τη βεβαιότητα ότι η κοινή κάθοδος των δημοτικών παρατάξεων, μπορεί να εκφράσει την πλειονότητα του δημοκρατικού κόσμου της Λάρισας.

Αναφερόμενος στις γενικές αρχές της κοινής διακήρυξης των τριών, ο κ. Καλογιάννης υπογράμμισε ότι ο ιστορικός κύκλος που κλείνει για το Δήμο Λαρισαίων αλλά και γενικότερα τη χώρα, πρέπει και μπορεί να δώσει τη θέση του σε δυνάμεις που εκφράζουν άλλες λογικές και νοοτροπίες απ΄ αυτές που επικράτησαν και επικρατούν και σήμερα στα κοινά.

KALOG2Ο υποψήφιος δήμαρχος, επεσήμανε ότι η συμμετοχικότητα φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών στην λήψη των αποφάσεων με την τοπική κοινωνία, θα είναι ο βασικός γνώμονας στην άσκηση της δημοτικής εξουσίας, συμπληρώνοντας και την ιδιαίτερη σημασία της λογοδοσίας.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι στο προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθεί η σύνταξη του προεκλογικού προγράμματος, που θα διαμορφωθεί  στη λογική της συμμετοχικότητας, στο οποίο θα υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις – προτεραιότητες και για την περιοχή της Γιάννουλης.

Καταλήγοντας στην σύντομη ομιλία του τόνισε: «Έχουμε πλήρη συναίσθηση των πρωτόγνωρων συνθηκών, του ρόλου και της ευθύνης μας. Δεν είμαστε όμως οι συνήθεις «επαγγελματίες πολιτικοί – σωτήρες του λαού». Γνωρίζουμε καλά ότι ο λαός – δικαίως – απεχθάνεται την έπαρση και την αλαζονεία αυτών που ο ίδιος έχει «γιγαντώσει».

Γνωρίζουμε ότι οι απαιτήσεις της συγκυρίας υπερβαίνουν όλους μας. Ζητάμε την συμμετοχή και όχι την ανάθεση. Η πίκρα, η απόγνωση, ο φόβος μπορούν με το εγχείρημα μας να γίνουν το εγχείρημα να γίνουν αλληλέγγυα δράση και ελπίδα.»

Το λόγο στη συγκέντρωση στο ΚΑΠΗ πήρε και ο κ. Γιώργος Σούλτης, ο οποίος ως επικεφαλής της «Λαρισαίων Πόλις» επικεντρώθηκε στις προσπάθειες που έγιναν προκειμένου να επιτευχθεί η συνεργασία, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και μακριά από προσωπικές ή κομματικές μικροσκοπιμότητες.

Μετά την ομιλία στο ΚΑΠΗ, ο κ. Καλογιάννης, μαζί με συμβούλους, στελέχη και μέλη της συμπαράταξης, επισκέφθηκαν καφέ και καταστήματα της Γιάννουλης, όπου συνομίλησαν με κατοίκους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ