ΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΞΑΦΝΙΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Μια ομάδα μικρών κοινοτήτων στην κεντρική Ουάσιγκτον αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Οι γιατροί εκεί στέκονται αμήχανοι αλλά και ανίκανοι να εξηγήσουν τις πολλές περιπτώσεις μωρών – γύρω στα 24- που μέσα σε δύο χρόνια,  από τον Ιανουάριο του 2010 έως τον Ιανουάριο του 2013, γεννήθηκαν με μια γενετική ανωμαλία,…

γνωστή ως ανεγκεφαλία, στην οποία τα μωρά γεννιούνται με τμήματα του εγκεφάλου ή του κρανίου τους να λείπει.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρυσι από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) επιβεβαίωσε το γεγονός. Αυτό σημαίνει ότι οι περιπτώσεις ανεγκεφαλίας στην αγροτική περιοχή Yakima County, είναι τέσσερις φορές περισσότερες από τον εθνικό μέσο όρο.

Η Susie Ball από το πρόγραμμα Γενετικής στο Memorial Hospital της Yakima County είπε πρόσφατα ότι έχουν αναφερθεί “οκτώ ή εννέα” επιπλέον περιπτώσεις ανεγκεφαλίας από το 2013.

Ερευνητές χρησιμοποίησαν τα ιατρικά αρχεία των γυναικών για να εξετάσουν τα νοσοκομεία όπου γέννησαν, τα μέρη όπου εργάζονταν, αν κάπνιζαν, έπιναν αλκοόλ ή είχαν οποιεσδήποτε άλλες παθήσεις. Η μελέτη δεν διαπίστωσε καμία σχέση.6

Το NBC αναφέρει ότι δεν έχουν γίνει άμεσες συνεντεύξεις και δεν έχουν πει στις  μητέρες αν συνδέονται οι δραματικές υποθέσεις τους.

Σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων “Η σαφής αιτία της αυξημένης επικράτηση της ανεγκεφαλίας δεν είχε προσδιοριστεί.”

Μια νέα έκθεση θα είναι διαθέσιμη την άνοιξη.

huffingtonpost.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ