Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Η. ΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

DiotiΤην πρώτη της συνέντευξη ως υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε σήμερα η Ηρώ Διώτη η οποία υποστήριξε ότι οι Περιφερειακές εκλογές είναι μια μεγάλη πολιτική μάχη ενάντια στις εφαρμοζόμενες πολιτικές του μνημονίου, στην λιτότητα, στην υποτέλεια, στο ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών, στην ανεργία.

Είναι μία μάχη ενάντια στον Καλλικράτη που φόρτωσε την αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες, αποστερώντας την από πόρους, συρρικνώνοντας ταυτόχρονα τη δημοκρατία.

Οπως ανέφερε είναι μάχη ενάντια στις διοικήσεις και τους αιρετούς που δεν αντέδρασαν, εφαρμόζοντας πιστά την όποια κυβερνητική επιλογή. “Είναι μία μάχη ενάντια σε αιρετούς που δεν αντιτάχθηκαν και υπάκουσαν στις μνημονιακές εντολές φορτώνοντας τους πολίτες με φτώχεια, στηρίζοντας τα κόμματα της συγκυβέρνησης σε διάφορα επίπεδα υποκρινόμενοι παράλληλα τους ακομμάτιστους.. Που οδηγούν τους αγρότες σε ακόμη χειρότερη κατάσταση, που αυξάνουν κι άλλο την ανεργία, που καταστρέφουν το περιβάλλον και την φυσική μας κληρονομιά”, τόνισε με νόημα.

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι η ίδια και οι συνεργάτες της στο ψηφοδέλτιο εδώ και καιρό έχουμε ξεκινήσει ένα μεγάλο αγώνα σε Ελλάδα και Ευρώπη για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Ένα αποτέλεσμα αρνητικό για τις δυνάμεις του μνημονίου στις περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές, είναι ένα πρώτο βήμα μιας διαδικασίας που μπορεί να μας οδηγήσει στην έξοδο απ’ αυτή την αδιέξοδη για το λαό μας πολιτική. “Είναι ένα σήμα προς την Ευρώπη που μέχρι τώρα ακούει τι λέει ο Σαμαράς και οι συν αυτώ, και όχι τι λένε ο κόσμος της εργασίας και το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας. Είναι η ευκαιρία να αποδείξουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει, να συγκρουστούμε με όσους/ες θέλουν να συνεχιστεί η ανισότητα και ο πλουτισμός των λίγων, να ονειρευτούμε ένα καλύτερο μέλλον σε μια κοινωνία ευημερούσα, φιλόξενη, ανεκτική, αλληλέγγυα”, υποστήριξε.

Οπως σημείωσε αυτοί οι αγώνες έχουν μεγάλη σημασία σε επίπεδο περιφέρειας γιατί η Περιφέρεια βρίσκεται πιο κοντά στην καθημερινότητα του πολίτη σε σύγκριση με την κεντρική εξουσία. Τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας σήμερα, στην παιδεία, στην υγεία που διαλύεται, στην παραγωγή που διαλύεται μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με έναν άλλο τρόπο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που την μαράζωσαν οι κυβερνητικές πολιτικές κι ο Καλλικράτης.

“Να αγωνιστούμε για να καλύψουμε πρώτα απ’ όλα τις πιο βασικές ανάγκες μας. Τις πιο καθημερινές. Και βεβαίως να απαιτήσουμε περισσότερα για τη Θεσσαλία, να διαχειριστούμε με τον πιο καλό και διαφανή τρόπο τα όποια κονδύλια υπάρχουν, υπηρετώντας το σχέδιο για μία οικονομία των αναγκών. Να παλέψουμε να διοχετευτούν αυτά τα κονδύλια όπως πρέπει και εκεί που πρέπει ώστε να καλυτερέψει το βιοτικό επίπεδο των άμεσα πληττόμενων συμπολιτών μας. Των εργαζόμενων, των ανέργων, των αγροτών, των μικρομεσαίων. Να γίνουμε η Περιφέρεια της σύγκρουσης με τις πολιτικές του μνημονίου, της μίζας, και της αρπαχτής. Να ονειρευτούμε επιτέλους τον τόπο μας να αλλάζει”, επεσήμανε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι ήρθε η ώρα να επιχειρήσουμε την ανατροπή και να μην φοβηθούμε.

“Μας κατηγορούν ότι δεν γνωρίζουμε από διοίκηση. Κανείς δεν γεννήθηκε να γνωρίζει τίποτα. Όλα είναι θέμα απόφασης και αποφασιστικότητας. Και εμείς το έχουμε αποφασίσει. Εξάλλου το μοντέλο διοίκησης που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα ήταν στρεβλό, υπηρετούσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, ήταν συγκεντρωτικό και γι’ αυτό κατέρρευσε. Στο δικό μας σχέδιο, πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν όχι οι διάφοροι μυστικοσύμβουλοι και τα “δικά μας παιδιά”, αλλά οι υπάλληλοι της διοίκησης με την εμπειρία, την επιστημοσύνη και την προσφορά τους, με στόχο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Είμαστε αυτοί που ποτέ δεν επιλέξαμε να μπούμε σε κανένα μοίρασμα καμιάς πίτας. Γιατί έχουμε άλλα πιστεύω, άλλη παράδοση, άλλη ιδεολογία. Πιστεύουμε στην ευημερία της κοινωνίας, δηλαδή στην ευημερία όλων μας και όχι στην ατομική ωφέλεια, η οποία θα υπαγόρευε μια ατομικίστικη στάση” ξεκαθάρισε.

Οι προτάσεις

Παρουσιάζοντας της προτάσεις της ανέφερε τα εξής:

Στο διά ταύτα: δε διστάζουμε να δηλώσουμε ανοικτά την αριστερή μας ταυτότητα. Αυτή μας χαρακτηρίζει. Εν αντιθέσει με άλλους, δε ντρεπόμαστε για την πολιτική μας καταγωγή και πορεία, ούτε αισθανόμαστε την ανάγκη να δηλώσουμε ακομμάτιστοι –ή και απολίτικοι- χωρίς να είμαστε, όπως άλλοι επιχειρούν. Οι παρούσες μάχες, των αυτοδιοικητικών και εν συνεχεία των ευρωπαϊκών εκλογών, είναι οι πλέον πολιτικές των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων.

Καλούμε τους πολίτες της Θεσσαλίας να οδηγήσουν τη συσσωρευμένη οργή που δικαιολογημένα νιώθουν ενάντια σε αυτούς που εξυπηρέτησαν τόσα χρόνια τα συμφέροντα των λίγων αλλά και ενάντια και σε αυτούς που κηρύσσουν το μίσος και τη μισαλλοδοξία.

Η Θεσσαλία είναι τόπος όμορφος, πολυποίκιλος, προικισμένος. Είναι τόπος που έχει τα πάντα και για μας είναι πολύ σημαντικό να αναδείξουμε τα θετικά της στοιχεία και να περιγράψουμε το όραμά μας γι’ αυτήν:

Για το αγροτικό ζήτημα και το σοβαρό σχεδιασμό στην παραγωγή με στόχο τη διατροφική επάρκεια και την προστασία των φυσικών, για τους μικρομεσαίους εμπόρους και επιχειρηματίες, για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την έρευνα, για τις δημόσιες υγειονομικές δομές, για την ήπια τουριστική ανάπτυξη. Για όλα τα παραπάνω έχουμε εδώ και καιρό επεξεργαστεί θέσεις, των οποίων είμαστε σε φάση επικαιροποίησης. Αυτή ακριβώς η διαδικασία δε θα γίνει ερήμην των πολιτών της Θεσσαλίας. Αντίθετα, θέλουμε και σκοπεύουμε τα παραπάνω να τα συζητήσουμε και να τα συνδιαμορφώσουμε με τους κοινωνικούς, επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς της περιοχής, καθώς και με τον κόσμο της εργασίας σε όλη Θεσσαλία. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε όλον αυτόν τον κόσμο ώστε να συμμετέχει και να προτείνει.

Εμείς μπορούμε όλοι μαζί να το πετύχουμε, υπηρετώντας την ανάπτυξη για τους πολλούς. Γι’ αυτό και τα σχήματά μας θα είναι πολύχρωμα, ανοικτά στον κόσμο της εργασίας, στους νέους επιστήμονες, στην κοινωνία που πλήττεται. Και μαζί μ’ αυτούς μπορούμε να νικήσουμε.

Δίνουμε μαζί σας, τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, ραντεβού εκ νέου στα μέσα Μαρτίου, οπότε και θα σας παρουσιάσουμε το όνομα της κίνησής μας, καθώς και τα πρώτα άτομα που τη στηρίζουν και την απαρτίζουν. Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις των επιμέρους θέσεών μας για όλα τα κομβικά ζητήματα και θέματα αιχμής της Θεσσαλίας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ