ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ

EPIMEL (Αντιγραφή)Η ενίσχυση της ρευστότητας, η φορολογική διευκόλυνση, η μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων αλλά και η προσέλκυση και δημιουργία νέων επενδύσεων μέσω της ανάδειξης και προβολής των πλεονεκτημάτων του νομού Λάρισας ήταν τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης

του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μιχάλη Σακελάρη με τον Πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρη Αδάμ.

Ο κ. Σακελάρης εκφράζοντας τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε την ανάγκη για άμεση ανακούφιση των υπερχρεωμένων μικρομεσαίων επιχειρηματιών με την δημιουργία του ”Εθνικού Λογαριασμού Οφειλετών του Δημοσίου”, μία πρόταση που σε συνδυασμό με την δημιουργία του ”Εγγυημένου Επιχειρηματικού Κεφαλαίου Εξόφλησης Επιταγών” με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου χωρίς την ανάγκη εισροής συμπληρωματικής ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση για την δημιουργία ρευστότητας στην αγορά και την ασφάλεια των συναλλαγών.

”Είναι καιρός ο Έλληνας υγιής επιχειρηματίας να στηριχθεί με έργα και όχι με λόγια από την ελληνική πολιτεία που τα τελευταία χρόνια το μόνο που κάνει είναι να επιτίθεται λυσσαλέα με φόρους και χαράτσια στην μικρομεσαία επιχείρηση σε όφελος των μεγάλων πολυεθνικών. Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες η άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση του ύψους των προστίμων και των προσαυξήσεων η μείωση του ΦΠΑ η δημιουργία μόνιμου και σταθερού φορολογικού συστήματος για μία δεκαετία και η καταβολή από το κράτος των οφειλόμενων στις επιχειρήσεις είναι ύψιστης προτεραιότητας για την αναζωογόνηση της αγοράς και της οικονομίας.”

Από την πλευρά του ο κ. Αδάμ δήλωσε πως οι προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων βρίσκονται προς την σωστή κατεύθυνση και τόνισε την ανάγκη υλοποίησης πολιτικών που θα υπερβαίνουν τα αδιέξοδα. Ο επιχειρηματικός κόσμος δεν αντέχει άλλο. Οι φορολογικές ακρότητες, η ανύπαρκτη τραπεζική υποστήριξη και η ανάγκη θεσμικών αλλαγών είναι από τα ζητήματα που πρέπει επιτέλους να γίνουν αντιληπτά από το κράτος το οποίο έχοντας αποκλειστική και τυφλή προσήλωση στα μακροοικονομικά μεγέθη χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα μικροοικονομικά δεδομένα της καθημερινής οικονομικής δράσης και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι φωνές διαμαρτυρίας όλων των ανθρώπων της αγοράς έχει δημιουργήσει μία κατάσταση επικίνδυνη για την ελληνική κοινωνία που βρίσκεται από καιρό στα όρια της.

Με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης καλώ για μία ακόμη φορά όλες τις υγιείς δυνάμεις της περιοχής μας να δώσουμε ένα αναπτυξιακό στίγμα που θα έχει επίκεντρο την επιχειρηματικότητα και θα κάνει την Λάρισα πιλοτικό μοντέλου εξόδου από την κρίση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ