ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

TOPSA_FARSALA_1 (Αντιγραφή)Με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Φαρσάλων, των εταίρων της Α.Σ. «Παραγωγή», των παραγωγικών φορέων, ωφελούμενων αλλά και πολιτών, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη ενημερωτική ημερίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Παραγωγή», με θέμα: Τοπικές δράσεις για την παραγωγή

και προώθηση γεωργικών προϊόντων στους Δήμους Φαρσάλων και Τεμπών». Η ημερίδα υλοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Φαρσάλων.

Την έναρξη της ημερίδας έκανε ο Κωνσταντίνος Μπλιάτσιος, εκπρόσωπος της ΑΣ Παραγωγή, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, επισημαίνοντας πως το έργο αποτελεί μία ολοκληρωμένη παρέμβαση περικλείοντας μία σειρά δέσμης ενεργειών για την ενεργοποίηση και ανάπτυξη των ωφελούμενων και της τοπικής αγοράς των Δήμων Τεμπών και Φαρσάλων.

Στην συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος Φαρσάλων Χριστόδουλος Παπαγεωργίου, χαιρέτισε την εκδήλωση, παρουσιάζοντας τα οφέλη και την ιδιάζουσα σημασία που έχει το πρόγραμμα για τον Δήμο Φαρσάλων, καθώς έχει σχεδιαστεί  με βάση τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες της περιοχής.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γρήγορης Παπαχαραλάμπους, εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Λάρισας, τονίζοντας τη φυσιογνωμία του προγράμματος και τα μακροπρόθεσμα οφέλη για τους συμμετέχοντες.

Την περιγραφή του έργου, τους στόχους, τους σκοπούς αλλά και τις προϋποθέσεις συμμετοχής  ανέλυσε η κα Στέλλα Κακαργιά, εκπρόσωπος της Fortius AE, με στόχο την πλήρη κατανόηση της πράξης στους δυνητικά ωφελούμενους.

Τον τρόπο λειτουργίας, τα θετικά στοιχεία, τις προοπτικές αλλά και τις προϋποθέσεις σύστασης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, περιέγραψε ο Δημήτρης Φεγγίτης, Δημοτικός σύμβουλος Φαρσάλων αναφερόμενος σε καλές πρακτικές και σε παραδείγματα Κοιν. Σ. Επ. από διάφορες περιοχές.

Στο  τέλος ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση για το σύνολο του έργου.

Το έργο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας, Περιφέρεια Θεσσαλίας, και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), μέσα από τις δράσεις του Άξονα Προτεραιότητας 7 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 8 περιφέρειες σύγκλισης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».

Περισσότερες πληροφορίες για τον ΔΗΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Τ:24913 50113,  www.topsa-asparagogh.gr/ www.farsala.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ