ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΤΣΙ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΡΩΣΟΥΣ

Το χάσμα μεταξύ του πώς βλέπουν οι ξένοι τη Ρωσία, και πώς οι Ρώσοι βλέπουν τους εαυτούς τους είναι τόσο μεγάλο και τόσο παλιό, όσο και η ίδια η χώρα…

Ο Ρώσος φωτογράφος Valeriy Klamm θεώρησε ότι οι ξένοι φωτορεπόρτερ που πήγαν να εργαστούν στη χώρα του, στέλνουν στις χώρες τους τις εικόνες που είχαν στο μυαλό τους πριν καν φτάσουν εκεί: εικόνες γεμάτες έρημα και παγωμένα τοπία με μεθύστακες δυνάστες.

Ο ίδιος ο Klamm, ποτέ δεν είχε πάρει φωτογραφίες έξω από την πόλη καταγωγής του, την Νοβοσιμπίρσκ, όπου ζουν σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι στις όχθες του ποταμού Ομπ, στη μέση της Σιβηρίας.

Αλλά το 2000, άρχισε να επισκέπτεται τις μικρές πόλεις, με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι. Άρχισε να ζητάει από τους φωτογράφους φίλους του, ντόπιους και ξένους, να μοιραστούν εικόνες της απλής ζωής στις αγροτικές περιοχές και τα χωριά που βρίσκονται διάσπαρτα στην τεράστια έκταση από την Ευρώπη ως τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το 2009, ο Klamm ξεκίνησε τα “Σημάδια στο Χάρτη», ένα συλλογικό φωτογραφικό έργο και μια ιστοσελίδα που συλλέγει αυτές τις εικόνες σε ένα μέρος.

Ο Klamm θέλησε να έχει στο site του εικόνες της πραγματικής ζωής της Ρωσίας, και το αποτέλεσμα αυτής του της προσπάθειας είναι κάτι πιο κοντά στην εθνογραφία ή την ανθρωπολογία από τη δημοσιογραφία.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, ο Klamm οικοδόμησε μια τεράστια συλλογή από εικόνες που αναπαριστά τη Ρωσία δεν υπήρχε στην έναρξη, ούτε θα υπάρξει στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι σήμερα (Σάββατο).

ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ