ΝΤ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ: ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕντονα αντιμνημονιακό χαρακτήρα, είχε η σημερινή ομιλία του επικεφαλής της παράταξης Νέ@ Λάρισα, Ντ. Διαμάντου στο συνέδριο της παράταξης που πραγματοποιήθηκε στο ΔΩΛ.

Παράλληλα στάθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, κάνοντας λόγο για ένα δήμο αλληλέγγυο και στήριγμα σε όλους τους δημότες, ξεκαθαρίζοντας ότι το νερό και η καθαριότητα είναι δημόσια αγαθά που θα πρέπει να παρέχονται ειδικά σήμερα φθηνά σε όλους τους δημότες και κατά συνέπεια δεν μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠολλές φορές στην ομιλία του επανέλαβε ότι για τη Λάρισα, για όλο το δήμο Λαρισαίων είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να αλλάξει σελίδα και παρουσίασε προτάσεις και δράσεις που μπορούν να λειτουργήσουν στην κατεύθυνση αυτή.

Πέραν του κοινωνικού προσώπου που θα πρέπει να έχει σήμερα ο δήμος ο κ. Διαμάντος στάθηκε και στα οικονομικά του χαρακτηριστικά λέγοντας ότι στόχος της παράταξής  του είναι ένας δήμος αυτάρκης οικονομικά, φιλικός προς το δημότη.

Αφού τόνισε ότι πρώτο μέλημα της παράταξής του μόλις αναλάβει τη διοίκηση του δήμου θα είναι η παιδεία και ο πολιτισμός και μάλιστα επανέλαβε την πρότασή του να διεκδικήσει η Λάρισα τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, με παράλληλη ανάδειξη του πλούσιου αρχαιολογικού της πλούτου και ειδικά του Αρχαίου Θεάτρου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτην ομιλία του κάλεσε πολλές φορές τη νέα γενιά να αναλάβει πρωτοβουλίες και να ασχοληθεί έντονα με τα κοινά και σημείωσε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που δίνει ο Καλλικράτης για συνελεύσεις και τοπικά δημοψηφίσματα.

Ο Δ. Κουρέτας

Εισήγηση στο σημερινό συνέδριο παρουσίασε και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας ο οποίας στήριξε ξεκάθαρα τη Νέ@ Λάρισα και τον επικεφαλής της.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ