ΚΥΡΙΑ ΨΥΡΡΑ ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΗ, Ο ΚΥΚΛΟΣ ΣΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΧθες το μεσημέρι άκουσα ένα φίλο να μου λέει ότι η συνταξιούχος γιατρός, πρώην δήμαρχος Αμπελώνα Αναστασία Ψύρρα ανακοινώνει την υποψηφιότητά της για το δήμο Τυρνάβου, και  σκέφτηκα: «Καλά τώρα, και εγώ θέλω να γίνω αστροναύτης»,

ελπίζοντας ότι θα ήταν μία πλάκα από αυτές που συνηθίζονται σε στιγμές χαλάρωσης

Όταν όμως το απόγευμα  λόγω επαγγελματικής διαστροφής άρχισα να ψάχνω ανακάλυψα ότι δεν ήταν ψέμα, και ότι η κ. Ψύρρα πήρε απόφαση να μας ξανασώσει…

Φυσικά η έκπληξη και η αγανάκτησή μου μεγάλωσαν ακόμη περισσότερο όταν διάβασα και τη δήλωση που συνηθίζουν να κάνουν όλοι οι υποψήφιοι σωτήρες όταν θέλουν να μας ενημερώσουν για τις …ενάρετες προθέσεις τους.

Ετσι λοιπόν έμαθα ότι η κ. Ψύρρα δεν θα αφήσει αναξιοπαθούντα για αναξιοπαθούντα στη δυστυχία του αφού έχει έτοιμο σχέδιο και αρκετά χρήματα για να εξασφαλίσει τροφή, θέρμανση, ρεύμα και νερό για όλους.

Ξέχασε φαίνεται ότι σαν σύμβουλος της αντιπολίτευσης τα τελευταία 3,5 χρόνια, ψήφισε τις υπέρογκες αυξήσεις στο νερό και δεν μπήκε καν στον κόπο να καταγγείλει το κλείσιμο του κοινωνικού παντοπωλείου και άλλων δομών στο δήμο Τυρνάβου. Αλλα μάλλον είχε πολύ δουλειά στο ιατρείο και στο σπίτι που δεν θα κατάλαβε τι έγινε.

Αντιπαρέρχομαι τις αναφορές για εξυπηρέτηση των δημοτών και για καλή συνεργασία δημοτικής αρχής και εργαζομένων στο δήμο, και πηγαίνω στο άλλο μεγαλόπνοο σχέδιό της για μεγάλα έργα από το ΕΣΠΑ και από τους ιδιώτες. Δεν μας είπε όμως ποιο μεγάλο έργο υλοποίησε όταν ήταν 4 χρόνια δήμαρχος, ή ποιο έργο ετοίμασε για να υλοποιήσει η επόμενη δημοτική αρχή, αφού οι δημότες της έδειξαν «κόκκινη κάρτα» το 2002.

Και για να μην ξεχάσω κλείνοντας τη δήλωσή της μας υπόσχεται πάταξη της ανεργίας, μέσω της αύξησης της οικοδομικής δραστηριότητας στον Αμπελώνα που θα γίνει το επίκεντρο του κόσμου και ο τόπος κατοικίας για άλλες 2 έως 3 χιλιάδες οικογένειες.

Και μετά σου λέει λεφτά δεν υπάρχουν. Μετά τον Παπανδρέου και η κ. Ψύρρα τα βρήκε και μάλιστα είναι σίγουρη ότι θα γίνουν σπίτια στον Αμπελώνα.

Και μη χειρότερα…

Αλλά επειδή κάποτε πρέπει να σοβαρέψουμε γιατί τέτοιες ανακοινώσεις περισσότερο είναι για κλάματα παρά για γέλιο, ας πει επιτέλους κάποιος στην κ. Ψύρρα «Φτάνει πια. Χορτάσαμε ανέξοδα, επικίνδυνα πολιτικάντικα λόγια και παλαιοκομματικές αντιλήψεις που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση όλων των Ελλήνων».

Αλλωστε δεν είναι ντροπή να ξεκουραστεί κάποιος όταν μάλιστα και η πολιτεία κρίνει ότι έφτασε η ώρα να συνταξιοδοτηθεί…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ