ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

μυλοςΈνα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στις συνέπειες της κρίσης και σε όλα όσα ωθούν στην αποξένωση του ανθρώπου και στην ανάπτυξη του ατομικισμού, καλούνται να δώσουν οι Λαρισαίοι, σε  μια εκδήλωση αλληλεγγύης, συντροφικότητας και  αγάπης του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Λάρισας.

«Το αποτύπωμα του Ανθρώπου» είναι ο σταθερός τίτλος της εκδήλωσης που  πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και ήδη αγκαλιάστηκε από τους πολίτες  με ιδιαίτερη θέρμη. Στον ιστορικό χώρο του Μύλου 1927,  την Κυριακή  23  Φεβρουαρίου στις 12  το  μεσημέρι,  η Λάρισα  θα  γίνει  και πάλι μια  μεγάλη   παρέα. Οι πολίτες καλούνται να δημιουργήσουν μαζί «το πραγματικό αποτύπωμα του Ανθρώπου»,  αυτό της Αλληλεγγύης, της Αγάπης, της συλλογικότητας, του σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ζωή.

Οσοι μπορούν θα μαγειρέψουν στο σπίτι τους , θα πάρουν μαζί τους την οικογένειά τους, την παρέα τους  και..το φαγητό τους, το οποίο θα μοιραστούν, γνωστοί κι άγνωστοι μεταξύ τους, σε μια μεγάλη συντροφιά που θα κλείσει μέσα της όλη την ζεστασιά αυτής της πόλης. Παράλληλα, όσοι συμμετέχουν στην εκδήλωση θα απολαύσουν όμορφη μουσική, δρώμενα από παιδιά με παλιά αγαπημένα παραμύθια,  θα γνωριστούν και θα συζητήσουν μεταξύ τους για όλα όσα απασχολούν το σύγχρονο άνθρωπο . Στην εκδήλωση όλη την ομορφιά δίνουν και πάλι τα παιδιά και οι καλλιτέχνες της πόλης.

Η γνωστή χορωδία «ΙnDonatione»  με τον μοναδικό μαέστρο Δημήτρη Κτιστάκη και μια σόλο παρουσία-έκπληξη του μεγάλου μαέστρου μας Χρήστου Κτιστάκη,  θα χαρίσει αξέχαστες μουσικές στιγμές στο κοινό.  Το Γυμνάσιο Νίκαιας επιφυλάσσει για τους συμμετέχοντες μια ξεχωριστή πρωτότυπη παράσταση με δρώμενο παντομίμας και θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, ενώ το Κουκλοεργαστήρι «Ο Κυρ-Παίγνιος ο Παραμυθάς» της Σταυρούλας Ζαρόγιαννου, με τους  λιλιπούτειους φίλους της,  θα συμμετέχει με βιωματική προσέγγιση παραμυθιού σε αυτοσχέδιες διαδραστικές παραστάσεις. Παράλληλα, ο γνωστός αγαπημένος μουσικός Γιάννης Μακρυγιάννης , με τη συντροφιά του,  θα ξεναγήσουν το κοινό στο μαγικό χώρο της μουσικής των κρουστών, χαρίζοντας όμορφα  μουσικά ακούσματα .

Την ίδια ώρα, μέσα από μια μικρή χαραμάδα ενός σπιτιού-μακέτας, οι Λαρισαίοι χαρίζουν την ελπίδα και προσφέρουν ό,τι μπορεί ο καθένας , προκειμένου να εξασφαλισθεί το φαγητό των απόρων και αστέγων, μέσα από τα συσσίτια που πραγματοποιούνται από τη Μητρόπολη Λάρισας.

Φέτος με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης , στα πλαίσια της εκδήλωσης  αποδίδεται τιμή με ειδική βράβευση σε φορείς και πρόσωπα που ξεχωρίζουν για την δράση τους στο χώρο της αλληλεγγύης και στο χώρο του πολιτισμού. Ετσι , βραβεύονται για  το φιλανθρωπικό έργο τους ο Μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου κκ Ιγνάτιος, για το φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως, ο φιλανθρωπικός σύλλογος «Φίλες της Αγάπης» και ο  σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα». Για την προσφορά τους στο χώρο του πολιτισμού βραβεύονται ο μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης , ο μαέστρος Δημήτρης Κτιστάκης και ο γνωστός  μουσικός Γιάννης  Μακρυγιάννης.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες, με το Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ να στέλνει το μήνυμα: «Την Κυριακή το μεσημέρι, στη Λάρισα, δημιουργούμε ΜΑΖΙ, το δικό μας, το πραγματικό Αποτύπωμα του Ανθρώπου. Είναι σπουδαίο να είμαστε εκεί ΌΛΟΙ. Σπουδαιότερο όμως, να είμαστε ΜΑΖΙ…»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ