ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΘΑΥΜΑ: ΓΙΓΑΝΤΙΟΣ 3D ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ ΧΤΙΖΕΙ ΣΠΙΤΙ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ!

Ο Bahrokh Khoshnevis, καθηγητής στο Industrial & Systems Engineering στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και η ομάδα του λένε ότι η νέα τεχνολογία τους θα επιτρέψει σύντομα στους γιγάντιους 3D εκτυπωτές να κατασκευάζουν ολόκληρες κατοικίες  σε μια μέρα…

Η τεχνολογία εκτύπωσης που ονομάζεται “contour crafting,” έχει τραβήξει την προσοχή της NASA καθώς και το National Inventors Hall of Fame. Αυτός ο γιγάντιος 3D εκτυπωτής θα είναι σε θέση να δημιουργεί ολόκληρες δομές από σκυρόδεμα. Προφανώς το “contour crafting”  θα μειώσει το συνολικό κόστος αγοράς ενός σπιτιού, και θα καταστήσει ευκολότερη της επισκευή των σπιτιών που καταστρέφονται από φυσικά φαινόμενα. Θα ενσωματώνει επίσης οτιδήποτε χρειάζεται ένα σπίτι για να είναι λειτουργικό, όπως η ηλεκτρική ενέργεια, τα υδραυλικά και ο κλιματισμός.

«Η έρευνά μας επίσης εστιάζει και στην κατασκευή μέσω της Contour Crafting οικοτόπων σε άλλους πλανήτες. Η Contour Crafting πιθανότατα θα είναι μία από τις πολύ λίγες εφικτές προσεγγίσεις για κατασκευές σε άλλους πλανήτες, όπως η Σελήνη και Άρης, που προορίζονται για ανθρώπινη αποίκιση πριν από το τέλος του νέου αιώνα.»

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνεται είναι η ισοπέδωση της περιοχής όπου θα κατασκευαστεί το τυπωμένο σπίτι. Δεύτερον, τα ορύγματα γύρω από την περίμετρό του γεμίζουν με σκυρόδεμα. Στη συνέχεια, ένα σύστημα τροχών δημιουργείται περιμετρικά του σπιτιού που πρόκειται να κτιστεί. Η εκτυπωτική μηχανή στη συνέχεια χαμηλώνει και ανυψώνεται με τη χρήση ενός γερανού ενώ τροφοδοτείται με τα οικοδομικά υλικά.

«Χρησιμοποιώντας αυτή τη διαδικασία, ένα σπίτι ή μια αποικία των σπιτιών, το καθένα με πιθανώς διαφορετικό σχεδιασμό, μπορεί να κατασκευαστεί αυτόματα με μια ενιαία κίνηση .»

Οι δημιουργοί της τεχνολογίας αυτής επί του παρόντος εξετάζουν και άλλες επιλογές, αλλά είναι σαφές ότι η τεχνολογία αυτή έχει πολλές δυνατότητες . Είναι σίγουρα ενδιαφέρον και πραγματικά δείχνει για πόσα πράγματα είναι ικανοί οι άνθρωποι. Είναι κρίμα που όλοι είναι πεπεισμένοι ότι πολλά χρήματα απαιτούνται για κάθε νέα εξέλιξη και την εφαρμογή της. Η ανθρώπινη φυλή όμως πρέπει να προχωρήσει πέρα από τέτοιου είδους πεποιθήσεις για να προχωρήσει και να έχει καλύτερο μέλλον . Το μόνο που έχουν οι άνθρωποι να κάνουν είναι να συνεργαστούν και να δουλέψουν μαζί!

Αν λοιπόν η παραπάνω τεχνολογία συνδυαστεί με την Hempcrete (Hempcrete είναι ένα μίγμα από συσσωματώματα ινών και ασβέστη που χρησιμοποιείται ως υλικό για κατασκευές και μόνωση), και την παραγωγή καθαρής ενέργειας, όλοι στον πλανήτη θα μπορούσαν να έχουν ένα σπίτι χωρίς το βάρος των λογαριασμών.

Έτσι, ρωτήστε τον εαυτό σας, γιατί είναι ο κόσμος μας όπως είναι σήμερα, ενώ δεν χρειάζεται να είναι έτσι;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ