4 Ή 5 ΣΤΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Η ΧΩΡΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ευρωεκλΠυρετώδεις είναι οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να ληφθεί μια συγκεκριμένη απόφαση για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την κυβέρνηση προσανατολίζονται στο να εφαρμοστεί σύστημα με τέσσερις ή και πέντε σταυρούς για τους υποψήφιους και ολόκληρη η χώρα να είναι μια εκλογική περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νέα», το γεγονός της ενιαίας εκλογικής περιφέρειας επηρεάζει και την απόφαση για τον αριθμό των σταυρών που θα περιλαμβάνει τελικώς η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ πηγές του υπουργείου Εσωτερικών σημείωσαν ότι «πρέπει να λάβουμε υπόψη για παράδειγμα ότι στις εθνικές εκλογές στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθήνας προβλέπονται τέσσερις σταυροί».

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και για τον προσδιορισμό του ανώτατου ορίου εκλογικών δαπανών που θα προβλεφθεί για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές. Παράλληλα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο σπασίματος των μεγάλων νησιωτικών δήμων της χώρας, με αφορμή και την επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που ρυθμίζει θέματα των δήμων και στο οποίο είχε αρχικώς περιληφθεί σχετική διάταξη.

eklogika.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ