ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Δήλωση του νεοεκλεγμένου προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Δ. Κατσαρού

katsarosΕυχαριστώ όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην  εκλογική διαδικασία. Επίσης τον Πρόεδρο και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής που έφεραν σε πέρας το επίπονο αυτό έργο. Η μεγάλη συμμετοχή αποτελεί μοναδικό και ελπιδοφόρο φαινόμενο για τη κοινωνία. Όταν μάλιστα αυτό συμβαίνει σε εποχή γενικευμένης απαξίωσης των θεσμών.

Πραγματικά είναι μεγάλη τιμή, να με εκλέγουν οι συνάδελφοί μου για δεύτερη συνεχή φορά στο αξίωμα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας. Ευχαριστώ λοιπόν ειλικρινά και από καρδιάς,  αυτούς που ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Ακόμη, ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω σε όλους τους υποψήφιους συμβούλους που στήριξαν έμπρακτα την υποψηφιότητά μου. Η επιλογή των άλλων συναδέλφων, είτε να ψηφίσουν την συνάδελφο Ν. Μπασδέκη, είτε να εκφρασθούν με άλλο τρόπο, όχι μόνον  είναι σεβαστή αλλά συνιστά και ένα  στοίχημα για μένα. Να γίνω καλύτερος και χρησιμότερος στο σύλλογο.

Το αίτημα των συναδέλφων, για συνέχεια του έργου που έγινε τη τελευταία τριετία στο Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, είναι προφανές και αναντίλεκτο. Υπάρχουν ηδη οι βάσεις και θα συνεχισθεί με την ίδια ένταση, υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Στη δύσκολη συγκυρία οι συνάδελφοι θα μας έχουν και πάλι δίπλα τους. Για να διευκολύνουμε την επαγγελματική τους καθημερινότητα σε κάθε πτυχή της. Με την δημιουργία πάσης φύσεως υποδομών και την ολοκλήρωση αυτών που είναι σε φάση υλοποίησης. Για να υποστηρίξουμε την επαγγελματική τους προσπάθεια με τις επιστημονικές μας εκδηλώσεις για κάθε ζήτημα του γνωστικού αντικειμένου της επιστήμης μας.

Η ευθύνη που επωμίζομαι και πάλι,  είναι πολύ μεγάλη. Τα προβλήματα του ελεύθερου επαγγελματία δικηγόρου είναι πολλά. Στη πιο δύσκολη συγκυρία και σε μια χειμαζόμενη κοινωνία. Σε ένα κλάδο που χρόνια τώρα μαστίζεται από την υποαπασχόληση. Η γνώση και η εμπειρία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι τώρα ακόμα μεγαλύτερη. Η προσπάθεια θα γίνει και πάλι μέσα από τα  όργανα της πανελλήνιας έκφρασης του κλάδου και σε κάθε επίπεδο. Με συλλογική δράση και σε πνεύμα ενότητας. Γι αυτό και χαιρετίζω την εκλογή ΟΛΩΝ των συναδέλφων  που εξελέγησαν στο Διοικητικό Συμβούλιο και τους καλώ σε συστράτευση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του συλλόγου,  του κλάδου και της δικαιοσύνης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ