ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ –Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

MPETSIOΠραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή σε πυκνό ακροατήριο, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου της πόλης , το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοτικής κίνησης ΝΕ@ ΛΑΡΙΣΑ του Ντίνου Διαμάντου.

Φίλοι , υποστηρικτές και πρωταγωνιστές  της πανελλήνια πρωτόγνωρης αυτής εκδήλωσης για τη Νέ@ Λάρισα, στο δυναμικό ξεκίνημα και εγχείρημα , για μια προσπάθεια , η οποία με αίσθημα ευθύνης θα φέρει αλλαγή και μία νέα πνοή με ένα «ούριο άνεμο», στην ανάδειξη της πόλης «εκεί που της πρέπει», ήταν και είναι οι πολίτες της Λάρισας που έδωσαν και ένωσαν τα χέρια για ένα νέο τόλμημα που αγκαλιάζει όλους τους δημότες , με ισότητα και προοπτική ελπίδας.

Ως  συμμέτοχος στο ακροατήριο του συνεδρίου, θα ήθελα να σταθώ και να επισημάνω τα κομβικά σημεία της εκδήλωσης, τα οποία για τους δημότες θα έχουν καθοριστική σημασία για το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους , αλλά και για «εν τη πράξει» νέα προοπτική που θα προκύψει από την συναντίληψη των προβλημάτων του διευρυμένου Δήμου και μέσα από τον «φωτογραφικό φακό» της αξιολόγησης  «φωτογραφήθηκαν» τα παρακάτω αξιοσημείωτα.

1. Η πληθυσμιακή σύνθεση και η ανθρωπογεωγραφία των δημοτών που συμμετείχαν στην εκδήλωση προέρχονταν από πολίτες διαφορετικών κομματικών και πολιτικών καταβολών και πεποιθήσεων , πράγμα το οποίο σημαίνει και δείχνει ότι η κίνηση Διαμάντου απαρτίζεται από πρόσωπα τα οποία συνθέτουν μία (όντως) ανεξάρτητη και υπερκομματική κίνηση και συνένωσαν τη διαφορετικότητά τους για την προσφορά στο συμφέρον της πόλης , γιατί όλοι πιστεύουν ότι το «μάζεμα των σκουπιδιών και η τακτοποίηση της λακκούβας στους δρόμους και στα πεζοδρόμια» δεν θέλουν ούτε κομματικά χρίσματα , ούτε «αλάθητους», ούτε κομματικούς χρωματισμούς που σήμερα πολλοί υποψήφιοι επαγγέλλονται και έχουν επιφανειακά σβήσει με «μπλάνκο» τα χρώματα, τα οποία αύριο θα είναι πάλι βαμμένα έντονα από τους ίδιους και τις ίδιες.

2. Βασικό μέλημα και προσπάθεια θα είναι η μέριμνα για την καταπολέμηση της ανεργίας και της φτώχειας , μέσα από δημοτικά προγράμματα τα οποία θα εκπονηθούν και υλοποιηθούν  και θα δώσουν πνοή και ζωή σε κοινωνικά και οικονομικά δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας και επί πλέον οικονομική ώθηση στον Δήμο.

3. Θα υπάρχει απόλυτη διαύγεια σε όλες τις πράξεις του Δήμου, με διαφάνεια, έλεγχο και απολογισμό των πεπραγμένων του Δήμου σε κάθε περίπτωση και σε κάθε χρόνο, στοιχεία τα οποία ιδιαίτερα σήμερα ο κάθε πολίτης επιζητά και επιθυμεί και ο κάθε δημοτικός λειτουργός θα πρέπει να τηρεί ευλαβικά.

4. Σε θέματα μείζονος σημασίας , μέσω συνελεύσεων, η και τοπικών δημοψηφισμάτων , ο κάθε δημότης και δημότισσα θα εκφράζει την δική του γνώμη και θέση και η πλειοψηφία της άποψης θα  είναι σεβαστή και δεν θα είναι «ενός ανδρός αρχή».

Η σημερινή κατάσταση των πραγμάτων είναι οριακή για όλους μας. Αν συνεχίσουμε να πορευθούμε με τις ίδιες  πεπατημένες , τότε θα έχουμε «ίδια γεύση». Ας μη παρακαλούμε μοιρολατρικά τη τύχη μας. Ο μεγάλος Ισπανός ποιητής Θερβάντες είχε γράψει. «Μη παρακαλάς ποτέ για κάτι, για το οποίο έχεις τη δύναμη να το κάνεις» και ο δημότης σήμερα μπορεί να απαλλαγεί από τις σύγχρονες «αλυσίδες» με τον οποίο τον «έδεσαν» οικονομικά και κοινωνικά , με τη προσδοκία σε τοπικό επίπεδο ενός νέου , άφθαρτου  και πρωτοποριακού δημοτικού σχήματος , για την Λαρισαία και τον Λαρισαίο της εργατιάς  των λαϊκών συνοικιών, της αγροτιάς των ενταγμένων στον Δήμο πρώην κοινοτήτων , μέχρι τον αστό της πλατείας Ταχυδρομείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ