ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ: ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

Συγκινεί ένας νέος γιατρός από το Αγρίνιο,  ο 39χρονος πνευμονολόγος Νικόλαος Κουτσομήτρος, ο οποίος δίνει ελπίδα σε ηλικιωμένους και άνεργους που ζουν σε χωριά της Αιτωλοακαρνανίας…

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, μια Τετάρτη κάθε μήνα,  παίρνει το αυτοκίνητο του και τον ιατρικό του εξοπλισμό και παρέχει δωρεάν εξετάσεις σε όσους δεν έχουν καλή οικονομική κατάσταση. Οι κάτοικοι τον περιμένουν πως και πως στο καφενείο του χωριού που για λίγες ώρες μετατρέπεται σε ιατρείο.

«Στην αρχή ήταν λίγο διστακτικοί γιατί δεν περίμεναν ότι θα έρθει κάποιος γιατρός εκεί να τους εξετάσει δωρεάν. Φοβόντουσαν ότι μπορεί να τους ζητήσει χρήματα μετά… Αλλά σιγά-σιγά εξοικειώθηκαν και το είδαν πολύ φιλικά…» λέει στο Star ο ίδιος ο γιατρός.

Εντωμεταξύ, με πολλούς από τους ασθενείς του έχουν πλέον φιλική σχέση. Για εκείνους είναι ο γιατρός τους, ο δικός τους άνθρωπος.  «Οι εξετάσεις γίνονται σε διάφορα μέρη όπως πρώην δημοτικά γραφεία, πρώην δημαρχεία, ακόμα και σε καφενεία έχουμε πάει. Βλέπω μια χαρά, μια ευτυχία όταν πάω εκεί και τους εξετάζω. Σίγουρα ανακουφίζονται όταν με βλέπουν.» προσθέτει ο 39χρονος.

Παντρεμένος και πατέρας ενός 9χρονου αγοριού ο Νικάλος Κουτσομήτρος θεωρεί χρέος του  όπως λέει να βοηθάει τον κόσμο όπως μπορεί.

«Αυτό που νιώθω εγώ είναι μια μεγάλη ικανοποίηση αν μπόρεσα και βοήθησα έστω και έναν άνθρωπο σε αυτές τις αποστολές. Είναι μια ηθική ικανοποίηση. Είναι μια βοήθεια στην κρίση και σε όσους έχουν ανάγκη» τονίζει.

Ο γιατρός των φτωχών πιστός στον όρκο του Ιπποκράτη, θα συνεχίσει να προσφέρει τις  υπηρεσίες του και να πηγαίνει από χωριό σε χωριό… εκεί όπου τον χρειάζονται.

star.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com