ΑΥΣΤΗΡΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε την παρουσία επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, εσπερίδα για την ασφαλή χρήση των χημικών στη βιομηχανία, στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ στη Λάρισα.

Εκπρόσωποι  του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών,  της Πανελλήνιας Ένωσης Βιομηχανιών Χρωμάτων και Βερνικιών και της εταιρείας SustChem Engineering ΕΠΕ, παρουσίασαν στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ της ΕΕ το  “Πρόγραμμα READ – Η αξιοποίηση των Δελτίων Δεδομένων Ασφαλείας (SDS) για την  ασφαλή χρήση των χημικών προϊόντων.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών & Επιχειρήσεων-ΣΘΕΒ κ. Α. Δοντάς,  απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στους κανόνες του επιχειρείν που επιβάλλει το ιδιαίτερα απαιτητικό νομοθετικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τόνισε τη σπουδαιότητα των εθελοντικών πρωτοβουλιών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ εκπρόσωπος του Γενικού Χημείου του Κράτους, Διευθύντρια Περιβάλλοντος κα Δ. Δανιήλ, παρουσίασε τις απαιτήσεις τις νομοθεσίας σε ότι αφορά την επικοινωνία της επικινδυνότητας των χημικών προϊόντων στην εφοδιαστική αλυσίδα και τους ελέγχους που πραγματοποιεί η αρμόδια Αρχή.

Στο δεύτερο μέρος της εσπερίδας οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το εξειδικευμένο  σεμινάριο «ΔΕΛΤΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ 453/2010»  και παρουσιάσθηκε ο  οδηγός για την σωστή σύνταξη των ΔΔΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες  ή διευκρινίσεις επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.haci.gr ή μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Γενικό Διευθυντή του ΣΕΧΒ, κ. Πάνο Σκαρλάτο  Tηλέφωνο Επικοινωνίας:210-9213259, 6932-610526.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ