Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Δήλωση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσου Τσιαπλέ

τσιαπλεςΗ συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζεται να ψηφίσει νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και τις απολύσεις εκπαιδευτικών, στις αρχές Μάρτη, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε, που προωθεί ένα σχολείο της αγοράς και όχι με βάση τις λαικές ανάγκες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, καλεί σε αγώνα εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, για να αποσυρθεί το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, που οδηγεί σε νέες απολύσεις. Να μην γίνει καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα, κινητικότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κανένας εκπαιδευτικός απλήρωτος. Ολοι οι εργαζόμενοι με πλήρη δικαιώματα.

Να μην εφαρμοστεί ο αντιδραστικός μηχανισμός της αξιολόγησης, που οδηγεί σε ταξικά διαφοροποιημένο σχολείο για μαθητές, δασκάλους και γονείς. Οχι στο σχολείο που προωθεί η κεφαλαιοκρατία της Ε.Ε, της ημιμάθειας και της επιχειρηματικότητας.

Ο λαός και η νεολαία να διεκδικήσουμε ένα σχολείο, υποχρεωτικό ενιαίο δωδεκάχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά. Γενναία κρατική χρηματοδότηση για την παιδεία. Οχι στις πανελλαδικού χαρακτήρα εξετάσεις, ειδικά φέτος στην Α’ Λυκείου. Δημόσιες και δωρεάν επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο, το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για το επάγγελμα των νέων.

Να ξαναλειτουργήσουν άμεσα τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ και να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας. Δωρεάν φάρμακα για όλους. Να σταματήσει η αντιασφαλιστική επίθεση, ο αφανισμός των ταμείων, η ληστεία των συντάξεων και του ΕΦΑΠΑΞ. Οχι στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ