ΜΕ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΑΝΤΙ ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ ΟΙ ΑΝΕΛ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η βουλευτής Μαγνησίας τον Ιανουάριο είχε εκφράσει τη στήριξή της στον Κ. Αγοραστό

ΧΡΥΣΜε αντικείμενο, την οργάνωση του κόμματος ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, καθώς και με θέματα που αφορούν το κοινοβουλευτικό έργο, συνεδρίασε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπό τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο.

Σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η υποψηφιότητα του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη για την Περιφέρεια Αττικής, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα ληφθεί η απόφαση για τον δήμο του Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πραγματοποιούν δημοσκοπήσεις μεταξύ του Παναγιώτη Μελά και του υιού του Γιάννη Μελά, προκειμένου να επικαιροποιήσουν τα συμπεράσματα και να καταλήξουν σε απόφαση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναγιώτης Μελάς, φέρεται να προηγείται κατά 4 μονάδες του γιου του, αλλά ο Γιάννης Μελάς φέρεται να έχει διείσδυση στη νεολαία του Πειραιά.

Τέλος ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στην περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου είπε ότι προτιμά να μην ανακοινώσει ακόμη το όνομα του υποψηφίου περιφερειάρχη, (ενώ αρχικά είχε ακουστεί το όνομα του κ. Ακριβούλη) και είπε ότι στις δημοσκοπήσεις που έχει το κόμμα στη διάθεσή του, φαίνεται ότι πηγαίνει πολύ καλά τόσο σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας όσο και αποδοχής, η βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Και εκεί η απόφαση θα ληφθεί εντός των προσεχών ημερών, αφού γίνει πρώτα μια κουβέντα μεταξύ του Πάνου Καμμένου και της Μαρίνας Χρυσοβελώνη, ενώ θα πραγματοποιηθεί αύριο πανθεσσαλική συνδιάσκεψη του κόμματος, με θέμα την υποψηφιότητα για την Περιφέρεια.

Η Χρυσοβελώνη στήριζε Αγοραστό

Τη στήριξή της στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, στη μάχη των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, εξέφρασε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Μαγνησία, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, θέτοντας ωστόσο «κόκκινες γραμμές».

Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» η κα Χρυσοβελώνη, τόνισε ότι παρέχει σαν μονάδα τη στήριξή της στον Κώστα Αγοραστό, χωρίς να εκφράζει απαραίτητα και τη γενική γνώμη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

«Εξέφρασα τις προσωπικές μου θέσεις και απόψεις. Αναγνώρισα, ότι η θητεία του Κώστα Αγοραστού ήταν επιτυχημένη. Την προηγούμενη φορά που ήταν υποψήφιος, δεν ήμουν από τις πιο ένθερμες υποστηρίκτριές του. Διαπίστωσα ότι τον είχα αξιολογήσει λάθος», δήλωσε. Παράλληλα, τόνισε ότι νιώθει «κοντά» στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, διότι «δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να συγκρούεται με την πολιτική των Μνημονίων και την πολιτική που ακολουθεί η συγκυβέρνηση και εκφωνεί πύρινους λόγους ενάντια στην κυβέρνηση και την ακολουθούμενη πολιτική».

Με… προϋποθέσεις

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τόνισε πως η στήριξή της στον Κώστα Αγοραστό δε θα δοθεί, μόνο σε περίπτωση που εκείνος δεχθεί κάποιου είδους συνεργασία με τη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας- ΠΑΣΟΚ.

«Οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι εκλογές των πολιτών. Είναι εκλογές που τον λόγο έχουν οι πολίτες της κάθε περιοχής και επιλέγουν αυτόν που μπορεί να αποδώσει καλύτερα για τον τόπο του. Αν βέβαια, αυτός που θα επιλέξουν οι πολίτες ως τον πιο ικανό, είναι πειθήνιο όργανο της κυβερνητικής πολιτικής, εμείς δεν μπορούμε να τον στηρίξουμε, γιατί έχουμε διαφορετική πολιτική και θέσεις. Εγώ προσωπικά έχω πει στον κο Αγοραστό ότι εάν κατέβει με χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας και δώσει στον συνδυασμό του πρασινογαλάζιο χρώμα, ασφαλώς δε θα μπορέσω να τον στηρίξω. Αν έχει ένα ψηφοδέλτιο που δε θα έχει κομματικό χαρακτήρα, για ποιον λόγο να μην τον στηρίξουμε», ξεκαθάρισε η κα Χρυσοβελώνη. Επιπλέον, δήλωσε, ότι το θέμα της στήριξης στον Κώστα Αγοραστό, θα συζητηθεί εκτενώς και στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ, που θα συγκληθεί το Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, στο οποίο και θα συζητηθούν οι πολιτικές που θα ακολουθήσει το κόμμα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Εάν ο πρόεδρος του κινήματος επιλέξει διαφορετικά, σαφώς και θα ευθυγραμμιστώ στις αποφάσεις, γιατί έχω μάθει να σέβομαι τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων», ξεκαθάρισε. Τέλος, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη τόνισε, ότι τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, διατυμπανίζουν ότι ο Κώστας Αγοραστός είναι η «χρυσή τους κάλπη» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, διότι προσπαθούν να σωθούν, αν και γνωρίζουν ότι «θα κατατροπωθούν στις εκλογές».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ