ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ

φωτογραφία-15 (Αντιγραφή)Επίσκεψη στο Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Λάρισας, με αφορμή την ημερίδα της Τετάρτης για την παρουσίαση και δημόσια διαβούλευση των προγραμματικών θέσεων και της κυβερνητικής πρότασης του κόμματος, για τις «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα», πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Το κλιμάκιο αποτελούμενο από τον βουλευτή Δημήτρη Γελαλή, τον συντονιστή του τμήματος ΜμΕ ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Γιάννη Αρζομανίδη και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κωσταρόπουλο Γιώργο συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρη Αδάμ και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Λάρισας κ. Φαίδωνα Ζαμπούρα, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα σοβαρότατα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν, τονίζοντας ότι: «Η κυβέρνηση με όλα τα μέσα εξακολουθεί τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο του μνημονίου. Εκατοντάδες ανήμποροι και χρεοκοπημένοι από τη δικής της πολιτική, επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι οδηγούνται στη χρεωκοπία, αδυνατούν να καλύψουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΟΑΕΕ, μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απειλούνται με κατασχέσεις ενώ μεγάλο μέρος του κλάδου κινδυνεύει με ΄΄λουκέτο΄΄».

Ο βουλευτής από την πλευρά του ανέπτυξε τις βασικές προτάσεις του κόμματος για το ασφαλιστικό, τα χρέη στις τράπεζες και την εφορία. Παράλληλα έδωσε και το περίγραμμα για το εναλλακτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας, με κορμό τη μικρομεσαία επιχείρηση με σκοπό να ενημερωθούν οι μικροεπαγγελματίες για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να τονιστεί ο καθοριστικό ρόλος τους στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραθέτει μια πολιτική η οποία στηρίζει και στηρίζεται στην ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχείρησης. Με τη προώθηση πολιτικών αναδιάρθρωσης, λειτουργικού εκσυγχρονισμού και παραγωγικής ανασυγκρότησης των ΜμΕ. Με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες ζωντανούς και ενεργητικούς παράγοντες στο νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας.

Ο νέος ρόλος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν αναπαράγει το μοντέλο του παρελθόντος αλλά αντίθετα στοχεύει στην αλλαγή κοινωνικών σχέσεων, το σπάσιμο του ατομικισμού, την ενίσχυση της συλλογικότητας και της συλλογικής δράσης. Στη βάση των παραπάνω ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να δημιουργήσει μια νέα οπτική προσέγγιση για την επιχειρηματικότητα, το κέρδος και την ανταγωνιστικότητα» κατέληξε ο βουλευτής.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ