ΑΘΩΟΙ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ

Αθώοι κρίθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης με απόφαση του μονομελούς αυτόφωρου δικαστηρίου, της πρώην σχολής Ευελπίδων οι επτά συλληφθέντες για τα επεισόδια που είχαν λάβει χώρα στα διόδια της Πάχης Μεγάρων…

Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για παρακώλυση συγκοινωνιών, ενώ ένας από τους συλληφθέντες αντιμετώπιζε κατηγορία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή.

Στο δικαστήριο κλήθηκαν και κατέθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και κάτοικοι της περιοχής των Μεγάρων, που είχαν βρεθεί στα επεισόδια που έγιναν την περασμένη Κυριακή.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μάρτυρας στην κατάθεσή του στο δικαστήριο: «Ήμασταν γύρω στα 200 άτομα. Η αστυνομία είχε επιτρέψει την την κυκλοφορία και δεν περνούσαν αυτοκίνητα. Παραμείναμε στο οδόστρωμα για περίπου τέσσερα λεπτά.

Τότε ήρθαν τα ΜΑΤ και δημιούργησαν έναν πανικό. Προκαλούσαν τον κόσμο και χτυπούσαν γυναίκες και παιδιά. Αφήσαμε ένα αυτοκίνητο με ένα άρρωστο παιδί να περάσει», ενώ ένας άλλος κάτοικος ανέφερε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε 1.000 και 1.200 ευρώ ετησίως μόνο και μόνο για να παίρνουμε τα παιδιά μας από το σχολείο».

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ένας εκ των κατηγορουμένων στο δικαστήριο, κανένας από τους συγκεντρωθέντες δεν είχε πρόθεση για κατάληψη.

«Ήταν μια συμβολική ενέργεια προς ένδειξη διαμαρτυρίας. Η τακτική της αστυνομίας ήταν αυτή που δημιούργησε τις συνθήκες ώστε μα καταλάβουμε το οδόστρωμα για ελάχιστα λεπτά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο εισαγγελέας της έδρας τελικά έκρινε αθώους και ζήτησε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων με εξαίρεση μόνο τον κατηγορούμενο που αντιμετώπιζε τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης και της απειλής, για τον οποίο πρότεινε ενοχή.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, την οποία το δικαστήριο υιοθέτησε, οι κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν και η διαδήλωση αποτέλεσε μια αυθόρμητη συμβολική ενέργεια των πολιτών, για την οποία είχε ήδη ενημερωθεί η τροχαία τέσσερις ημέρες νωρίτερα.

paraskhnio.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ