ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΡΥΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Στη δημιουργία πολιτικού κινήματος με το όνομα «Το Ποτάμι» το οποίο θα κατέβει στις επικείμενες Ευρωεκλογές προχωρά ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης αποχωρώντας στο μεσοδιάστημα από τη δημοσιογραφία…

Κατά την παρουσίαση του κινήματος στους συνεργάτες του στο protagon.gr μίλησε για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε με την παρότρυνση πολλών ανθρώπων με το ερώτημα “τι θα κάνουμε;” και όπως είπε αποτελείται από άτομα εκτός πολιτικής που δεν έχουν υπηρετήσει σε υπουργεία, υφυπουργεία ή γραφεία αρχηγών. Φοιτητές, διανοούμενοι, οικονομολόγοι, εργάτες, καλλιτέχνες, άνεργοι, έμποροι, γιατροί, αρχιτέκτονες.

“Μια ομάδα που έχει μυαλό και δύναμη – τη δύναμη της λογικής και του δίκιου. Τις επόμενες ώρες θα βγάλετε και εσείς μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.” είπε ο γνωστός δημοσιογράφος.

Όπως είπε ο ίδιος δεν θα πάει στην Ευρωβουλή, σημειώνοντας ότι ίσως δεν έχει και τα απαραίτητα προσόντα αλλά από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα κριθεί και το μέλλον προς τις εθνικές εκλογές.

“Αν αποτύχουμε – αν αποτύχω για την ακρίβεια- τότε μετά τις ευρωεκλογές, θα προσπαθήσω να γυρίσω στη δημοσιογραφία. Μέχρι τότε την εγκαταλείπω. Που σημαίνει ότι σταματάω τους «Πρωταγωνιστές» και δεν θα έχω ενεργή συμμετοχή στο Protagon. Και εδώ θέλω να ζητήσω μία μεγάλη συγγνώμη από τους συνεργάτες μου. Στην τηλεόραση, στο Protagon, στην εφημερίδα. Τα σχέδια που κάναμε πρέπει να διακοπούν. Αυτό που προέχει τώρα είναι να σπάσουμε τη ρουτίνα της πολιτικής. Να ταράξουμε λίγο τα λιμνάζοντα νερά φέρνοντας νερό από το ΠΟΤΑΜΙ.”

Μεταξύ των βασικών θέσεων που παρουσίασε σε πρώτη φάση ήταν η μικρότερη Βουλή, η συρρίκνωση της γραφειοκρατίας, η ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, η προώθηση του πολιτισμού και του τουρισμού ενώ τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος ψήφου στις τοπικές εκλογές για όσους μετανάστες ζουν στη χώρα.

Αναφορικά με το όραμά του για την οικονομική πολιτική αναφέρθηκε στο τρίπτυχο Χώμα-Ήλιος-Θάλασσα. Όπως είπε: “Την Ελλάδα θα σώσει το χώμα, ο ήλιος και η θάλασσα. Αρκεί να το πάρουμε απόφαση και να επενδύσουμε δυναμικά και έξυπνα σε αυτά. Χώμα – γεωργία, κτηνοτροφία. Ήλιος – ενέργεια αλλά και υγεία και ευτυχία. Θάλασσα – ψάρια και τουρισμός.”

Για το χρέος της χώρας σημείωσε ότι “η επιβίωση μιας χώρας δεν μπορεί να εξαρτάται από την καλοσύνη των δανειστών της” και πρόσθεσε πως: “Το θέμα είναι όμως τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου και όχι τι σκόντο θα σου κάνουν αυτοί που σε δανείζουν. Πώς θα ξαναχτίσεις την οικονομία; Ποιοι θα επενδύσουν; Πώς θα έρθουν πίσω τα λεφτά; Ποιοι θα πάρουν το ρίσκο και πώς θα τους κάνεις να σε εμπιστευτούν; Αυτοί που κυβερνούν φοβίζουν κάθε μέρα όσους ακόμα επενδύουν σε αυτή τη χώρα και αυτοί που θέλουν να κυβερνήσουν τρομοκρατούν και τους επόμενους.”

Όσο για τη χρηματοδότηση της καμπάνιας παρέπεμψε στην τεχνογνωσία Ομπάμα. “Που όταν πρωτοβγήκε παραμέρισε τους δυνατούς του χρήματος και ζήτησε τα λίγα δολάρια των πολλών. Εμείς ζητάμε από όλους «ένα μέχρι δέκα ευρώ». Το πώς ακριβώς, θα το μάθετε τις επόμενες ώρες, απ’ το topotami.gr. Προς το παρόν ετοιμάστε τα δέκα ευρώ (και όχι το ένα – ελπίζω). Και μπείτε κι εσείς στο «ΠΟΤΑΜΙ», ήταν το μήνυμά του.

enet.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ