ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΣΕΥΠ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕ Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

ΤΕΙ (3) (Αντιγραφή)Τις εργασίες για την κατασκευή του νέου κτιρίου για τη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Θεσσαλίας επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Η υλοποίηση του έργου προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και βρίσκεται στη φάση της ανέγερσης του πρώτου ορόφου.

Ειδικότερα πρόκειται για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Ανέγερση Κτιρίου Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Θεσσαλίας», αρχικού προϋπολογισμού 7.171.918,03 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Μέσω του ΕΣΠΑ ενισχύουμε τις υποδομές και τον εξοπλισμό των εκπαιδευτικών τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλία. Με την κατασκευή αυτού του νέου κτιρίου καθηγητές και διδασκόμενοι πρόκειται να έχουν στη διάθεσή τους υποδομές υψηλών προδιαγραφών, οπού θα πραγματοποιείται έρευνα και διδασκαλία αναβαθμισμένου επιπέδου. Παράλληλα τα έργα αυτά διαχέουν κοινοτικούς πόρους στην τοπική οικονομία και κοινωνία και δημιουργούν θέσεις εργασίας».

Απ’ την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Παναγιώτης Γούλας εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το έργο το οποίο «προχωρά» με γρήγορους ρυθμούς, καθώς όπως τόνισε: «έχουμε φτάσει ήδη στο ισόγειο και σε λίγο θα ξεκινήσει και ο πρώτος όροφος. Ευχαριστούμε τον κ. Αγοραστό και τις υπηρεσίες τις Περιφέρειας για τη συνεργασία, που έχουμε όλο αυτό το διάστημα. Για μας είναι πολύ σημαντικό έργο, γιατί βελτιωνόμαστε τεχνολογικά και παρέχουμε καλύτερες γνώσεις στους φοιτητές μας».

Το έργο αφορά στην κατασκευή γραφείων, εργαστηρίων, αιθουσών διδασκαλίας, αμφιθεάτρων σε διώροφο κτίριο συνολικού εμβαδού 3.475 m2.

Οι χώροι του νέου κτιρίου θα αναπτυχθούν σε δύο ορόφους συνολικής εκτάσεως 3.475 m². Η αρχιτεκτονική λύση είναι μια οργάνωση κτιρίου τύπου ανοικτού – ακτινωτού με κεντρικό αίθριο. Γύρω από το κεντρικό αίθριο οργανώνονται τρεις (3) κύριες ζώνες :

α)  Η ζώνη των αιθουσών διδασκαλίας και των εργαστηρίων σε δύο ορόφους

β)  Η ζώνη γραφείων των καθηγητών επίσης σε δύο ορόφους

γ)  Η ζώνη του μεγάλου αμφιθέατρου στο ισόγειο

δ)  Η ζώνη του μικρού αμφιθέατρου στο ισόγειο.

Μεταξύ των ζωνών αυτών αναπτύσσονται ελεύθεροι χώροι – κλειδιά που θα παραλαμβάνουν μελλοντικά τις επεκτάσεις του κτιρίου, προς κάθε κατεύθυνση λόγω της ακτινωτής διάρθρωσης αυτών. Η μελέτη περιλαμβάνει επίσης σχέδιο διαμόρφωσης της ευρύτερης περιοχής γύρω από το κτίριο συνολικής έκτασης 16.500 μ2 με τις προσπελάσεις, τους χώρους πρασίνου και του απαραίτητους χώρους στάθμευσης.

Κύριος του έργου είναι το ΤΕΙ Θεσσαλίας και φορέας υλοποίησης η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Παρόντες κατά την επίσκεψη στο έργο ήταν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Χρήστος Σιδερόπουλος, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, καθηγητές του ΤΕΙ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ