ΑΡΤΑ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΟΥΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥΣ

Έγινε σήμερα στα δικαστήρια της Αρτας η εξ αναβολής δίκη του δασκάλου, που φέρεται να είχε βάλει συμμαθητές ενός 8χρονου μαθητή του να τον χαστουκίσουν γιατί ήταν άτακτος…

Το περιστατικό είχε αναστατώσει την κοινωνία της Αρτας και όχι μόνο.

Ο δάσκαλος τέθηκε σε προσωρινή αργία από το Υπουργείο Παιδείας και σήμερα κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news, το δικαστήριο καταδίκασε τον εκπαιδευτικό για όλα τα αδικήματα (παράνομη κατακράτηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και εξύβριση) και επέβαλλε σε αυτόν, συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή.

Να σημειωθεί ότι αίθουσα του δικαστηρίου ήταν γεμάτη από κόσμο.

Κατατέθηκαν μαρτυρίες που έκαναν λόγο για παρότρυνση από πλευράς του δασκάλου στα παιδιά να συγκρατήσουν το συμμαθητής τους για να μη βγεί εκτός αίθουσας.

Η μητέρα του 8χρονου στην κατάθεσή της αναφέρθηκε στα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μετά το περιστατικό το παιδί της. Να σημειωθεί ότι, όπως προέκυψε από την κατάθεση μητέρας ενός από τα παιδιά που είχαν εντολή από τον δάσκαλο να χαστουκίσουν τον συμμαθητή τους, πως ο εκπαιδευτικός έλεγε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια του συμβάντος “και λίγες έφαγες”.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν διαδραματίστηκε κανένα περιστατικό και πως ό,τι παρουσιάστηκε, έγινε στο πλαίσιο ενός τσακωμού μεταξύ των παιδιών.

Αυτό που προκάλεσε την μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν η κατάθεση του υποδιευθυντή του σχολείου, ο οποίος είπε πως δεν ενημερώθηκε καν την ίδια ημέρα για το περιστατικό και την επόμενη ημέρα δεν το θεώρησε σοβαρό ώστε να ασχοληθεί με αυτό.

Οι συνήγοροι του εκπαιδευτικού εκδήλωσαν την πρόθεση να ασκήσουν έφεση.

patrastimes.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com