ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟ ΚΚ – ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Αποποινικοποιούν τη ναζιστική προπαγάνδα 

Δεν πρόλαβε να αναλάβει καθήκοντα η νέα, μεταβατική κυβέρνηση στην Ουκρανία, και προχωρά στην ψήφιση ρατσιστικών νόμων, όπως η απαγόρευση της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος, η υποβάθμιση και η απαγόρευση χρήσης μειονοτικών γλωσσών, ακόμη και η αποποινικοποίηση της ναζιστικής προπαγάνδας…

Παρά το γεγονός ότι η χώρα είναι τραυματισμένη από τα τελευταία αιματηρά γεγονότα μιας κατάστασης εμφυλίου, και παρά την πτώση του Βίκτωρ Γιανούκοβιτς, η μεταβατική κυβέρνηση των φιλοευρωπαϊστών, αντί να προσπαθήσει για την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών, στοχοποιεί όποιον δεν είναι γνήσιος Ουκρανός Τάταρος. Παράλληλα η νεοναζιστική οργάνωση “Δεξιός Τομέας” η οποία διαθέτει βαρύ οπλισμό, συμμετέχει στο φιλοΕΕ συμβούλιο «Euromaidan» και πρωτοστατούσε στην ανατροπή του προέδρου Γιανουκόβιτς, συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση.

Καταστροφή γραφείων ΚΚ Ουκρανίας από ναζί

Aπό τις πρώτες αποφάσεις του νέου ουκρανικού κοινοβουλίου, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς συζήτηση στη Ράντα (ουκρανική Βουλή), ήταν: σχέδιο απόφασης για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας, σχέδιο ψηφίσματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σοβιετικής κατοχής της Ουκρανίας, σχέδιο Νόμου για την κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε την ναζιστική προπαγάνδα αλλά και σχέδιο απόφασης για τον διορισμό ως υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας του V.Avakov και τον διορισμό μελών της νεοναζιστικής ομάδας «Δεξιός Τομέας» στο Υπουργείο.

Ήδη σε τρεις περιφέρειες της χώρας έχει απαγορευθεί η λειτουργία του Κομμουνιστικού Κόμματος και του Κόμματος του πρώην προέδρου Β. Γιανούκοβιτς, ενώ δεν έχουν σταματήσει οι επιθέσεις σε πολλά κτίρια του Κομμουνιστικού Κόμματος απο ακροδεξιούς και νεοναζί.

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Ασελμπορν, καταδίκασε τα μέτρα για την απαγόρευση της χρήσης των μειονοτικών γλωσσών όπως τα ρώσικα, τα ρουμάνικα, τα ουγγρικά και τα ελληνικά που αποφάσισε η Ουκρανική Βουλή, και ιδιαίτερα τη ρωσική που μιλά η μισή χώρα.

Ξυλοδαρμούς και απειλές κατά Ελλήνων ομογενών από τη νεοναζιστική οργάνωση του Δεξιού Τομέα κατήγγειλε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας Αλεξάνδρα Προτσένκο.

Σε μήνυμά του, ο Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, Πετρό Σιμονένκο προς τους συντρόφους του στο Κόμμα, κάνει λόγο για δραματικές στιγμές στην ιστορία της χώρας, για πραξικόπημα και για ωμή παρέμβαση της Δύσης στα εσωτερικά της χώρας. Καλεί δε σε ετοιμότητα και συπείρωση.

Κοινή ανακοίνωση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, η οποία συντάχθηκε από το ΚΚΕ και το Γερμανικό ΚΚ και την οποία μέχρι στιγμής έχουν συνυπογράψει 21 κόμματα, καταδικάζει την εμπλοκή ΗΠΑ και ΕΕ κι εκφράζει τη συμπαράσταση στους κομμουνιστές της

enet.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com