Μ.Κ.Ο.: M.ΕΓΑ Κ.ΡΑΤΙΚΟ Ό.ΝΕΙΔΟΣ

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ –Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

MPETSIOΌλες τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες αυτής της χώρας ‘’των θαυμάτων’’ που λέγεται Ελλάδα, ενημερώνονται  από τα Μ.Μ.Ε. , σχετικά με τις  ‘’περίφημες’’ Μ.Κ.Ο. , οι οποίες εμφανίσθηκαν κυρίως την τελευταία 15ετία , ξεπηδώντας σαν μανιτάρια, με τις ‘’ευλογίες’’ των κυβερνήσεων που πέρασαν.

Έκπληκτος ο Ελληνικός λαός είδε και άκουσε και εξακολουθεί να ακούει άφωνος, για Μ.Κ.Ο. που  δραστηριοποιήθηκαν με τα εκατομμύρια των χρημάτων του Ελληνικού λαού , για να σώσουν …..τα φίδια του Αμαζονίου, τις αρκούδες της Σιβηρίας, να κάνουν αποναρκοθέτηση στην Καμπότζη και αλλού και τόσες άλλες ‘’απίθανες’’ δραστηριότητες σε ….απίθανα μέρη της υφηλίου.

Στο σύνολο βέβαια αυτών των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων , –οι οποίες όμως χρηματοδοτούνταν με Κυβερνητικά χρήματα , υπάρχουν και ορισμένες εξαιρέσεις οι οποίες απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα–. Προσωπικά δεν θα είχα καμία αντίρρηση για την ύπαρξη των Μ.Κ.Ο. που θα σώσουν ….το πέταγμα της πεταλούδας στα νησιά του Ινδικού ωκεανού, η τις ενδυμασίες των Ινδιάνων της Νότιας Αμερικής , εάν βέβαια η χώρα μας ήταν Ελβετία, η Νορβηγία, με τεράστια αποθέματα χρημάτων , οπότε τότε θα μπορούσαμε να είμαστε ‘’χρυσοί χορηγοί’’ και ελεήμονες.

Εξίσταμαι όμως, [όπως φαντάζομαι και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χώρας μας], όταν αυτές οι δεκάδες των εκατομμυρίων ευρώ , ξοδεύονταν ασύστολα σε δραστηριότητες ‘’εφευρέσεις’’ επιτηδείων,  με άγνοια των Ελλήνων και Ελληνίδων, από κονδύλια Υπουργείων  τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν για κοινωνικούς σκοπούς και προγράμματα προς τους πολίτες της χώρας οι οποίοι είχαν και έχουν  ανάγκη της Κρατικής βοήθειας, αν σκεφθούμε λ.χ. ότι σήμερα ακούμε με θλίψη από την τηλεόραση, ότι άποροι γονείς εγκαταλείπουν τα μικρά παιδιά τους σε ιδρύματα της πρωτεύουσας και τα βλέπουν μόνο τα Σ/Κ , γιατί  οικονομικά δεν  είναι σε θέση να τα αναθρέψουν………., οπότε ο καθένας και η καθεμιά μας αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ανευθυνότητας Δημοσίων Προσώπων που είχαν την ευθύνη της λειτουργίας αυτών των οργανώσεων.

Δεν αρκεί να απολογηθούν στις Δικαστικές αίθουσες όσοι από αυτούς έχουν την ευθύνη διασπάθισης των χρημάτων , αλλά κατά κύριο λόγο, οι ‘’υψηλοί φίλοι’’ τους , οι οποίοι- επιεικώς- με ανευθυνότητα  άφηναν ‘’στο έλεος’’ να ‘’δραπετεύουν’’ χωρίς κανένα έλεγχο, από τις τσέπες των Ελλήνων , κεφάλαια προς ‘’το άγνωστο’’ , έτσι απλά για ….να σώσουν τον πλανήτη Γή , όταν αυτή η χώρα διαχρονικά δανείζονταν για να στέκεται στα πόδια της…….

ΕΡΩΤΗΜΑ. Άραγε …..η χλωρίδα και η πανίδα του πλανήτη μας, οι κροκόδειλοι και οι βόες θα εκλείψουν τώρα ‘’που βγήκαν τα άπλυτα στη φόρα’’ ; και οι συμπαθείς Ινδιάνοι του Περού δεν θα έχουν πλέον κινητά τηλέφωνα ;…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ