ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΠΡΑΓΑ (Αντιγραφή)Στην επαγγελματική έκθεση τουρισμού «HOLIDAY WORLD»  η οποία αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές εκθέσεις στην τουριστική βιομηχανία της κεντρικής Ευρώπης με παράλληλες εκθέσεις Top Gastro & Hotel και Golf Show, συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ταξιδιωτικά γραφεία, εθνικά γραφεία τουρισμού και άλλες υπηρεσίες της τουριστικής βιομηχανίας συμμετείχαν στην 23η Διεθνή Έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα (Τσεχία) από 20 έως 23 Φεβρουαρίου.

Πάνω από 800 εκθέτες από 50 χώρες παρουσίασαν τους τουριστικούς τους προορισμούς σε 35.000 σχεδόν επισκέπτες κατά την διάρκεια της έκθεσης. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε με δικό της περίπτερο στην εν λόγω έκθεση και παρουσίασε στους επισκέπτες της έκθεσης τις προσφερόμενες υπηρεσίες στον τομέα του τουρισμού με στόχο την προσέλκυση τουριστών κι επισκεπτών στη Θεσσαλία. Δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στη στοχευμένη προβολή του τουριστικού μας προϊόντος καθώς οι Τσέχοι είναι λάτρεις των φυσικών τοπίων της Θεσσαλίας. Η Ελλάδα άλλωστε αποτελεί και αποτελούσε γι΄ αυτούς έναν κοντινό και αγαπημένο περιορισμό τόσο για τους θερινούς μήνες όσο και για τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.

Οι επισκέπτες του Θεσσαλικού περιπτέρου είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν λεπτομερώς για όλους τους θεσσαλικούς προορισμούς, τις ξενοδοχειακές υποδομές της περιοχής, τους τρόπους πρόσβασης κυρίως μέσω των αεροδρομίων Σκιάθου και Νέας Αγχιάλου καθώς και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού αλλά και τις ποικίλες δραστηριότητες που προσφέρονται στη Θεσσαλία όλο το χρόνο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για τα Μετέωρα, ως θρησκευτικό προορισμό, για τη λίμνη Ν. Πλαστήρα , ως εναλλακτικό τουρισμό και για τα παράλια της Λάρισας & Μαγνησίας ως καλοκαιρινούς προορισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περίπτερό μας επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων από την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Πράγα Ιωάννης Παππάς Σύμβουλος Οικονομικών & Εμπορικών θεμάτων. Η Ελληνική Πρεσβεία στη Πράγα επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την προώθηση του θεσσαλικού τουριστικού υλικού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης έγινε διανομή τουριστικού υλικού και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες. Στόχος της Περιφέρειας είναι να διατηρήσει την καλή παράδοση των προηγούμενων ετών και να προσελκύσει κατά τη φετινή τουριστική περίοδο στην περιοχή μας ακόμα περισσότερους τουρίστες από την  Τσεχία.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ