ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

ζεη2 (Αντιγραφή)Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου μαθητές και δάσκαλοι είχαν τη χαρά να υποδεχθούν στο σχολείο , το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα,  την πολυβραβευμένη συγγραφέα και αγαπημένη μικρών και μεγάλων Άλκη Ζέη.

Η Άλκη Ζέη στη σύντομη επίσκεψη της στη Λάρισα  για να παρουσιάσει το τελευταίο της βιβλίο , «Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο» βρήκε λίγο χρόνο και χάρισε μοναδικές στιγμές  συνομιλώντας με τους μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης για τα βιβλία της και τη ζωή της. Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης   μέσα από τα προγράμματα φιλαναγνωσίας που γίνονται στο σχολείο  και με την καθοδήγηση των δασκάλων τους  Θανάση Γκρόζο,   Πετρούλα Πονηρού και   Βασιλική Κουκούλη είχαν διαβάσει  βιβλία της.

Οι περιπέτειες , οι ήρωες και οι περιγραφές των βιβλίων αποτέλεσαν πηγή δημιουργίας και έκφρασης για τους μαθητές, την οποία διοχέτευσαν σε εικαστικές δημιουργίες, κείμενα, στίχους και κατασκευές.

Μια συζήτηση με την Άλκη Ζέη  είναι πραγματική απόλαυση και ένα ταξίδι στην πρόσφατη ελληνική ιστορία.

ζεη3 (Αντιγραφή)Οι ερωτήσεις πετάγονταν η μια μετά την άλλη και όλοι θέλαν να πουν κάτι από αυτά που χαν διαβάσει, γι’ αυτά που τους εντυπωσίασαν. Η συγγραφέας, ακούραστη,  με χιούμορ και υπομονή απαντούσε σε κάθε απορία των μικρών  μαθητών.

Και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε  η Άλκη Ζέη  είναι ένα ζωντανό παράδειγμα δύναμης, ευγένειας,  καλοσύνης.

Η δασκάλα Λαμπρινή Τσαρούχα αξιοποιώντας τα μαθήματα βιβλιοδεσίας έφτιαξε ένα υπέροχο σημειωματάριο που φιλοξένησε  τις σκέψεις και την αγάπη των μαθητών για την συγγραφέα.   Ένας φάκελος- κατασκευή μαθητών της ΣΤ΄ τάξης-  με δημιουργίες των μαθητών και  δώρα προσφέρθηκαν από το Δ/ντη του Σχολείου Σωτήριο Μπλάνα στην συγγραφέα.

Με τη σοφία , την καλοσύνη και την απλότητά της η Άλκη Ζέη  κέρδισε δασκάλους και μαθητές.

Τη συγγραφέα συνόδευαν οι εκδότες του «Μεταίχμιου» Ν. Παπαγεωργίου και Β. Βασιλού – Παπαγεωργίου και η Στ. Νταβαρούκα φιλόλογος και συγγραφέας οι οποίοι περιηγήθηκαν στους χώρους του σχολείου .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ