Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Ανακοίνωση του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

epeisoΚαταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άγρια επίθεση που δέχθηκαν σήμερα στην Αθήνα οι εκπαιδευτικοί, οι σχολικοί φύλακες και οι καθαρίστριες στον αγώνα για το δικαίωμά τους στην εργασία. Η συγκυβέρνηση  ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έδειξε άλλη μια φορά με τον πιο άγριο και ανάλγητο τρόπο,

πώς εννοεί την δημοκρατία και το δικαίωμα των εργαζομένων  να διεκδικούν και να διαδηλώνουν  για τα κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου απάντησε σε όλα αυτά με προσαγωγές, κακοποιήσεις, στέλνοντας στο νοσοκομείο συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Η βία και η τρομοκρατία αποτελούν το κύκνειο άσμα της καταρρέουσας κυβέρνησης.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, στους σχολικούς φύλακες και στις καθαρίστριες. Απαιτούμε να μην ασκηθεί καμία δίωξη στους προσαχθέντες και να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος.

Δηλώνουμε ότι η δικαίωση του αγώνα θα έρθει όταν επαναλειτουργήσουν όλοι οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν, επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους και δεν απολυθεί κανείς άλλος εργαζόμενος.

Το χρέος μας ως κοινωνία είναι να υπερασπίσουμε όλους τους ανθρώπους της εργασίας και του μόχθου, αυτούς που απολύει, διαλύει και πλήττει αυτή η βάρβαρη μνημονιακή και αντιλαϊκή πολιτική.

Αυτό το χρέος εμείς υπηρετούμε και όχι το χρέος προς τους δανειστές και τους πιστωτές.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com