Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

σαχινΤην κάθετη διαφωνία του και κατ΄επέκταση τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ για την τοποθέτηση του Γ. Παπαθανασίου στη θέση του προέδρου των ΕΛ.ΠΕ, εκφράζει με σημερινή του δήλωση ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης. Στη δήλωσή του ο κ. Σαχινίδης αναφέρει:

«Η επιλογή του κ. Γιάννη Παπαθανασίου, ως προέδρου της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια με πρόταση του υπουργείου Οικονομικών, είναι προκλητική και απαράδεκτη.

Ως τελευταίος υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Οι πολιτικές πράξεις και παραλείψεις του, συνετέλεσαν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στην ανάγκη της χώρας να προσφύγει στη σύναψη δανειακής σύμβασης και στο Μνημόνιο.

Με πρόβλεψη ελλείμματος 2% στον προϋπολογισμό του 2009, επί υπουργίας του κ. Παπαθανασίου οι δαπάνες εκτινάχθηκαν, τα έσοδα κατέρρευσαν και το έλλειμμα έφτασε σε διψήφια νούμερα. Ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες και για την εξαπάτηση των Ευρωπαίων εταίρων μας, που πλήρωσε ακριβά η χώρα.

Εξαπάτηση, δεδομένου ότι μερικές μόλις ημέρες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, γνωστοποιούσε στην Eurostat έλλειμμα 6% για το έτος 2009, ενώ από τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος και του Υπουργείου Οικονομικών ήδη γνώριζε πως στο 9μηνο το έλλειμμα ήταν σχεδόν 10%.

Η επιλογή του, συνεπώς, για τη θέση του Προέδρου των ΕΛΠΕ προσβάλλει τις θυσίες που έκαναν οι Έλληνες πολίτες τα τελευταία 4 χρόνια, για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας στη χώρα.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να του ζητήσει να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου των ΕΛΠΕ».

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com