ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΔΙΠΟΛΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ- ΒΟΛΟΥ

Poster_V_WebΤο 2014 θα πραγματοποιηθεί στο Durban της Νότιας Αφρικής το παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA) με τίτλο «Αrchitecture Οtherwhere». Σε αυτό το συνέδριο, το ελληνικό τμήμα της UIA, αποφάσισε να συμμετάσχει με ένα ερευνητικό εργαστήριο (workshop) στα πλαίσια του προγράμματος UIA_Cimes.

Το πρόγραμμα αυτό αφορά την μελέτη ενός παγκόσμιου δικτύου «ενδιάμεσων» πόλεων (500.000 – 2.000.000 κατοίκους) στο οποίο συμπεριλαμβάνονται παρά το μικρό τους μέγεθος η Λάρισα και ο Βόλος.

 

Το εργαστήριο θα είναι δύο φάσεων και έχει λάβει την έγκριση του διευθυντή του προγράμματος UIA-Cimes, Josep Maria Llop Torné καθώς και πιστοποίηση από την UNESCO.

 

Στην πρώτη φάση θα συμμετέχει το τμήμα των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα γίνει 4-14 Μαρτίου στο Βόλο και στην Λάρισα και στη δεύτερη φάση θα συμμετέχουν οι «Architects without borders» και θα γίνει στα τέλη Απριλίου στη Λέριδα (Βαρκελώνη). Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου θα εκδοθούν σε έντυπη έκδοση που θα παρουσιαστεί μαζί με γραφικό υλικό στο παγκόσμιο συνέδριο του Durban.

 

Τη διοργάνωση έχει το Ελληνικό τμήμα UIA και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Π.Θ. ενώ η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου, του Δήμου  Λάρισας και του ΤΕΕ.

 

Η παρουσίαση του εργαστηρίου θα γίνει σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουν οι διοργανωτές την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων και θα παραβρεθούν επίσης εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των Δήμων Βόλου και Λάρισας και του ΤΕΕ. Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί στη 1 μ.μ. στο Δημαρχείο της Λάρισας και παρακαλούμε να την παρακολουθήσετε.

 

Πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://intermediatecity.blogspot.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ