Ο ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Ο 40χρονος οικοδόμος, Sam Notaro, πατέρας δύο παιδιών νίκησε τα στοιχεία της φύσης με το φράγμα λάσπης που έφτιαξε γύρω από το τεσσάρων υπνοδωματίων σπίτι του στο Moorland, του Somerset…

Με μια ομάδα που την αποτελούσαν η οικογένειά του  και οι φίλοι του, εργάστηκε ολόκληρο 24ωρο για να εξασφαλίσει ότι το ακίνητο θα έμενε ανέπαφο από τις πλημμύρες.

Τώρα λέει ότι μετά από σχεδόν τέσσερις εβδομάδες μάχης ενάντια στην άνοδο των υδάτων αισθάνεται ότι έχει κερδίσει: «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε. Είναι καιρός να καθίσουμε και να χαλαρώσουμε λιγάκι. Τα νερά έχουν πέσει λίγο την τελευταία εβδομάδα».

Όταν τα νερά από τις πλημμύρες είχαν αρχίσει να απειλούν το σπίτι του, ο οικοδόμος χρησιμοποίησε όλους τους πόρους που είχε στη διάθεσή του, για να δημιουργήσει ένα φράγμα λάσπης γύρω από το ακίνητο, τύλιξε τη βάση του σπιτιού με πολυαιθυλένιο για να μη μουσκευτούν τα τούβλα στο σπίτι, και αντλίες περίμεναν για να απομακρύνουν το νερό σε περίπτωση που περνούσε πάνω από το φράγμα της λάσπης.

Ο κ. Notaro απομάκρυνε τη σύντροφο και τα δύο τους παιδιά, 18 μηνών και 20 εβδομάδων, μόλις άρχισαν οι πλημμύρες.

Τώρα λέει ότι παρόλο που η στάθμη του νερού εξακολουθεί να είναι ψηλή, ελπίζει ότι δεν θα αργήσει πολύ πλέον να πέσει και συμπληρώνει: «Δεν μένουμε ακόμη στο σπίτι, επειδή είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε βάρκα για να φτάσουμε σ’ αυτό  και να φύγουμε από αυτό.»

Περισσότερα: dailymail.co.uk/

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ