ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΓΑΔΑ ΓΙΑ 5 ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

επεισοδΣτη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών προσήχθησαν νωρίς το πρωί σήμερα 5 από τους εκπαιδευτικούς της Λάρισας (4 γυναίκες – 1 άνδρας), οι οποίοι μαζί με συναδέλφους τους συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.

Οι Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί έφτασαν νωρίς το πρωί στην Αθήνα με λεωφορείο που ναύλωσε η ΕΛΜΕ, σύμφωνα με καταγγελίες δέχθηκαν από την πρώτη στιγμή επίθεση ακόμη και με χημικά, από τους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν εντολή να μην τους επιτρέψουν να μπουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μάλιστα από την αστυνομική βία τραυματίστηκαν μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και μία Λαρισαία εκπαιδευτικός που είναι μεταξύ των προσαχθέντων.

Στο πλευρό των καθηγητών της Λάρισας βρίσκεται ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο paidis.com, κατήγγειλε την αστυνομική βία, αλλά και τις προσαγωγές των εκπαιδευτικών επισημαίνοντας ότι με η αστυνομική παρέμβαση, επιχείρησε να διαλύσει μια δικαιολογημένη και ειρηνική διαμαρτυρία.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Με αφορμή τα επεισόδια και τις προσαγωγές, η Λαϊκή Συσπείρωση περιφέρειας Θεσσαλίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, που στον αγώνα των εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων και καθαριστριών που βρίσκονται υπό την απειλή της απόλυσης και παλεύουν για να έχουν δουλειά απάντησε με βία και καταστολή, προχωρώντας και στην σύλληψη πάνω από 15 συνδικαλιστών και εργαζομένων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων και καθαριστριών και απαιτεί να μην ασκηθεί καμία δίωξη στους συλληφθέντες, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ