ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΚΡΟΤΙΔΕΣ3 (Αντιγραφή)Γενική αστυνομική εξόρμηση πραγματοποιήθηκε χθες (27-02-2014) σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, με στόχο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας κατά την περίοδο του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας.
Για την πραγματοποίησή της συγκροτήθηκαν 54 συνεργεία ελέγχων και διατέθηκαν 154 αστυνομικοί και 66 οχήματα από Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό των Ο.Π.Κ.Ε. και των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχειρησιακής αυτής δράσης:
o    ελέγχθηκαν συνολικά:
?    1.590 άτομα και
?    1.393 οχήματα
o    βεβαιώθηκαν συνολικά 763 παραβάσεις και συγκεκριμένα:
?    630 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μεταξύ των οποίων 13 για μέθη, 125 για υπερβολική ταχύτητα, 35 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 16 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 13 για χρήση κινητού τηλεφώνου, κ.λπ.
?    133 παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος,
o    προσήχθησαν 135 άτομα και ειδικότερα 72 ημεδαποί και 63 αλλοδαποί,
o    συνελήφθησαν 19 άτομα και ειδικότερα:
?    3 άτομα, για εμπορία και κατοχή παιδικών αθυρμάτων, βεγγαλικών και κροτίδων,
?    5 άτομα, δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης και καταδικαστικών αποφάσεων
?    1 άτομο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών,
?    4 άτομα,  για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών,
?    1 άτομο για οφειλές προς το Δημόσιο,
?    2 άτομα για παράβαση του νόμου περί όπλων και
?    3 άτομα για λοιπά αδικήματα,
o    κατασχέθηκαν:
?    18.391 παιδικά αθύρματα,
?    186 βεγγαλικά,
?    164 κροτίδες,
?    3 κυνηγετικές καραμπίνες,
?    64 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
?    2 φυσίγγια πυροβόλου όπλου και
?    0,2 γραμμάρια κάνναβης.
Παρατίθενται οι σημαντικότερες συλλήψεις κατά τη διάρκεια της χθεσινής εξόρμησης:
o    Συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Πύλης Τρικάλων ένας 46χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη ως προσωρινά υπεύθυνος σε κατάστημα μίνι μάρκετ να διαθέτει προς πώληση 150 κροτίδες και 1.568 παιδικά αθύρματα, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί η ιδιοκτήτρια του καταστήματος.
o    Συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων ένας 42χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη ως προσωρινά υπεύθυνος σε περίπτερο να διαθέτει προς πώληση 14 κροτίδες και 936 παιδικά αθύρματα, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί η ιδιοκτήτρια του περιπτέρου.
o    Συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας ένας 36χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης παιχνιδιών – ειδών δώρων, διότι κατελήφθη να διαθέτει παράνομα προς πώληση 15.887 παιδικά αθύρματα και 186 βεγγαλικά.
o    Συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας ένας 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης των αλβανικών Αρχών για κλοπή με συνέπεια την ανθρωποκτονία, συνέργεια, παράνομη κατασκευή και κατοχή στρατιωτικών όπλων και πυρομαχικών, πράξεις που τελέστηκαν στην Αλβανία το 1997.
o    Συνελήφθη στα Τρίκαλα ένας 65χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και καταδικαστική απόφαση για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, με ποινή φυλάκισης τριών ετών και τεσσάρων μηνών.
o    Συνελήφθη στη Λάρισα μία 29χρονη ημεδαπή, διότι εκκρεμούσε σε βάρος της ένταλμα σύλληψης για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση – συμμορία.
o    Συνελήφθη στα Τρίκαλα μία 65χρονη ημεδαπή, πρώην έμπορος χαρτικών, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο, χρέη ύψους 658.920,84 ευρώ.
o    Συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας ένας 66χρονος ημεδαπός, ο οποίος οδηγώντας Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο δε συμμορφώθηκε αρχικά σε σήμα στάσης των αστυνομικών για επικείμενο έλεγχο, ενώ κατά την ακινητοποίησή του τους απείλησε με καραμπίνα κενή φυσιγγίων που είχε στο όχημά του. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 64 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν άλλες δύο κυνηγετικές καραμπίνες που είχε στην οικία του ο 66χρονος.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ