ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ “ΟΧΙ” ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΟΣΑ Ο Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

χαρακοΧαιρετισμό στην ετήσια χοροεσπερίδα των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας, στην Ελάσσονα, απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος. Στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, μαζί με ανθρώπους του καθημερινού μόχθου και της βιοπάλης, με ανθρώπους της πραγματικής παραγωγής. Θέλω να σας μεταφέρω το θερμό χαιρετισμό του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που, κι εσείς το γνωρίζετε, τίμησε τη δέσμευσή του απέναντι σας και για δεύτερη χρόνια βρέθηκαν τα χρήματα για την αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης. Επιπλέον, εφέτος δόθηκαν άλλα 30 εκατομμύρια για υποχρεώσεις προηγούμενων χρόνων της εξισωτικής».

Σε άλλο σημείο μίλησε για άρση στρεβλώσεων και παροχή κινήτρων για την ελληνική κτηνοτροφία λέγοντας:

«Παρά τις δυσκολίες αγωνιζόμαστε για την επίλυση χρόνιων παθογενειών, την άρση στρεβλώσεων και την παροχή κινήτρων για τη διευκόλυνση της ενασχόλησης με την κτηνοτροφία. Θυμίζω την οριστική νομιμοποίηση των αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων χωρίς κανένα πρόστιμο, την απλοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης νέας κτηνοτροφικής μονάδας, την ενίσχυση για την καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών, τα σχέδια βελτίωσης, τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια στην ΑΤΕ κλπ. Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία για τη συνεργασία που έχουμε για την επίλυση των προβλημάτων».

Ο κ. Χαρακόπουλος έκανε αναφορά και στις προτάσεις του ΟΟΣΑ υπογραμμίζοντας:

«Αναφέρθηκε ο πρόεδρος, ο Νίκος Παλάσκας, στην έκθεση του ΟΟΣΑ, και σε συμφέροντα, και μου ζήτησε να μην κάνω πίσω στην υπόθεση του γάλακτος. Με γνωρίζετε χρόνια. Ξέρετε πως δεν με πτοούν οι δυσκολίες και οι κατηγορίες, αν πιστεύω ότι έχω δίκιο στις θέσεις που υποστηρίζω.  Η αντίθεσή μου στις προτάσεις του ΟΟΣΑ για το γάλα, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο, εκπορεύεται από την πεποίθηση ότι θα αποτελέσουν, εφόσον εφαρμοστούν, πλήγμα για την πρωτογενή μας παραγωγή. Αναμένω ακόμη πειστικές απαντήσεις στα επιχειρήματα που ανέπτυξα διεξοδικά τις προηγούμενες μέρες».

Τέλος υποστήριξε ότι οι άμεσες ενισχύσεις στους κτηνοτρόφους θα αυξηθούν από 19% στο 25% και τόνισε:

«Είμαι αισιόδοξος για την ελληνική κτηνοτροφία, η οποία θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος της νέας ΚΑΠ, καθώς από 19% θα αυξηθεί στο 25% το κομμάτι της «πίτας» των άμεσων ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους. Παρά τα εμπόδια, η Ελλάδα της δημιουργίας, η Ελλάδα της παραγωγής, η Ελλάδα της περιφέρειας θα τα καταφέρει».

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί κτηνοτρόφοι.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ