“ΧΡΥΣΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ” ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

karn1ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

Μακράν η χειρότερη ήταν η φετινή διοργάνωση του τυρναβίτικου καρναβαλιού, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από τους επισκέπτες οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια άνευ προηγουμένου ανοργανωσιά, η οποία συμπληρώθηκε με το βάρβαρο θέαμα του βασανισμού των κοτόπουλων και κορυφώθηκε με την πτώση του νεαρού από το άρμα και τον σοβαρό τραυματισμό του.

Μια ασύνδετη και με φοβερή καθυστέρηση παρέλαση εξαιτίας της αδυναμίας συντονισμού από την πλευρά των διοργανωτών, δημιούργησε ένα αδιάφορο έως βαρετό θέαμα, αναγκάζοντας πολλούς θεατές να φύγουν από το χώρο πριν την ολοκλήρωση της παρέλασης, αφού το ένα άρμα εμφανιζόταν με καθυστέρηση τουλάχιστον 15 λεπτών από το προηγούμενο.

Μια φιλαρμονική ασυντόνιστη που δημιούργησε ηχητικό κομφούζιο, αλλά και τα μηχανάκια που κυκλοφορούσαν ανενόχλητα στο χώρο της παρέλασης.

Ανευρο και με ελάχιστη έμπνευση και διάθεση για σάτιρα το φετινό καρναβάλι, δεν έστειλε κάποιο ουσιαστικό μήνυμα, αντίθετα προκάλεσε και ενόχλησε πολλούς με την κακοποίηση των άτυχων κοτόπουλων από καρναβαλιστές τους οποίους δεν φρόντισε να σταματήσει κανείς πριν την έναρξη της παρέλασης.

Και το χειρότερο κανένας από τους επισήμους δεν είχε την ευθιξία να κατέβει από την εξέδρα και να τους επιπλήξει, αναγκάζοντάς τους να σταματήσουν άμεσα την κακοποίηση των πουλιών.

Δυστυχώς το αποκορύφωμα της φετινής τραγικής διοργάνωσης ήταν η πτώση του νεαρού από ένα άρμα αμφιβόλου ασφαλείας, αφού κανείς δεν φρόντισε στην κατασκευή του να τηρηθούν κανόνες ασφαλείας ή να γίνει κάποιος έλεγχος, ενώ αν και φαινόταν πόσο επικίνδυνο ήταν το εγχείρημα του νεαρού κανείς δεν έσπευσε να τον αποτρέψει να σκαρφαλώσει πάνω στο άρμα – αεροπλάνο.

Αλλά είπαμε το φετινό καρναβάλι ξεκίνησε στραβά, με την επιλογή των διοργανωτών να έχουν ως κεντρικούς χορηγούς, τους οίκους ανοχής της Σούλας, προκαλώντας τους όποιους συνειρμούς για το επίπεδο της διοργάνωσης.

Πού είναι η ευαισθησία όπως αυτή που έδειξαν οι διοργανωτές του καρναβαλιού στην Ξάνθη, οι οποίοι επέλεξαν μέσω του “Κίκου”, να στείλουν μηνύματα ενάντια στην παιδική κακοποίηση.

Στον Τύρναβο στο βωμό του κέρδους έβαλαν σε περίοπτη θέση τα μπουρδέλα και κατάφεραν να δυσφημίσουν το καρναβάλι που με το μεράκι και τη σκληρή δουλειά των κατοίκων της περιοχής είχε αναδειχθεί σε ένα από τα κορυφαία της Ελλάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ