ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΟΥ

GE (Αντιγραφή)Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Θερμοϋδραυλικών Λάρισας κ. Κωνσταντίνο Σαγώνα και τον Πρόεδρο των Θερμοϋδραυλικών Τρικάλων κ. Νικόλαο Βαλομάνδρα για να συζητηθούν σειρά προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο, πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη και νομίμως κατοχυρωμένη άσκηση του επαγγέλματος και του συνδικαλιστικού κινήματος των επαγγελματιών υδραυλικών. Ο κκ. Σαγώνας και Βαλομάνδρας υποστήριξαν ότι ο κλάδος έχει περιέλθει σε δυσμενέστατη θέση με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται με γοργούς ρυθμούς, εστιάζοντας κυρίως στα παρακάτω ζητήματα:

-Σε ζητήματα ασφάλειας, διαφάνειας και σε φαινόμενα φοροαποφυγής και εισφοροαποφυγής που εγείρονται εξαιτίας της αλλαγής του τρόπου παραλαβής και καταχώρησης των υπεύθυνων δηλώσεων των αδειούχων υδραυλικών.

-Στην διάταξη που ορίζει τα ποσά των παραβόλων για τη θεώρηση αδειών, οι οποίες είναι κρατικές και οι επαγγελματίες έχουν καταβάλει παράβολο για την έκδοσή τους.

-Στη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί σε πολλές Περιφέρειες όσον αφορά την αντιστοίχιση των παλαιών αδειών με τις νέες που ορίζει το ΠΔ, με αποτέλεσμα οι Περιφέρειες να χορηγούν μικρότερες άδειες από αυτές που προβλέπει το νέο ΠΔ ή καθόλου.

-Στη δυσμενή θέση που βρίσκονται οι επαγγελματίες και τα συνδικαλιστικά τους σωματεία καθώς τους έχουν αφαιρέσει δικαιώματα για λόγους δήθεν απλούστευσης.

Ο βουλευτής από τη μεριά του, υποστήριξε ότι: «Πρώτιστο μέλημα και υποχρέωση της πολιτείας οφείλει να είναι η ασφάλεια των καταναλωτών που συνδέονται στα δίκτυα κοινής ωφελείας. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί οφείλουν να λειτουργούν για να αποφεύγονται τυχόν προβλήματα, να διευκολύνουν τις Περιφέρειες και να εγγυώνται την ασφάλεια των πολιτών. Οι φορολογικές επιβαρύνσεις σε συνδυασμό με τις αλλαγές των διατάξεων που πραγματοποιήθηκαν από τα αρμόδια υπουργεία και αφορούν τον κλάδο δεν λύνουν προβλήματα φορολογικής και ασφαλιστικής φύσεως ούτε προσφέρουν ουσιαστικό όφελος στο δημόσιο συμφέρον παρά μόνο διαλύουν και στέλνουν στην ανεργία έναν ολόκληρο κλάδο. Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου να προβεί σε διαβούλευση, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του κλάδου για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ